Preddopustniška oddaja UTRIP ORMOŽA prinaša nekaj minulih zanimivih dogodkov na konecu pa še kratek pregled dogodkov, ki so zaznamovali PRVO polovico letošnjega leta. Tako se najprej odpravljamo k članom zbirateljske sekcije Kluba veteranov OZVVS Ormož, ki so ob 2.obletnici MIKO BARA na Marofu pripravili razstavo v spomina na dogodke iz časa Vojne za Slovenijo.
Najpogumnejši člani Društva starih vozil Središče ob Dravi s Francem Škrjancem na čelu, so se tudi letos s starodbnimi vozili pogumno odpravili na pot v Rusijo. Letos so za cilj izbrali Sibirijo, kar iz Središča ob Dravi pomeni okrog 7000 kilometrov. Letošnji MOSKVA TOUR je že peti po vrsti.
Steyr klub Kog je v soboto, 19. julija, na njivah na Vitanu pri Kogu pripravil drugo tekmovanje v oranju z ročnimi plugi ozirom s plugi, ki so jih vlekli starodbni straktorji.
Po pravilniku je vsaka brazda morala biti globoka 15 cm, kar pa s tako staro mehanizacijo ni bilo ravno enostavno:
16 kolesarjev iz Ormoškega konca se je v nedeljo izpred župnišča odpravilo na 40 kilometrov dolgo pot do Dobrovnika, kjer je bila otvoritev Slovenske jakobove kolesarske in pešpoti. Vodja odprave je bil župnik Drago Avsenak:
Deževno vreme je precej zagodlo organizatorjem „Ormoškega festivala aktivnih klubov“. Dogodke so sicer preselili v Unterhund; a je tako – predvsem OFAKAFANA, ki se sicer dogaja na malem dvorišču ormoškega gradu izgubila svoj čar. Ob priložnosti našega obiska pa je na srečo bilo sončno dopoldne …..

Sicer pa se KTV odpravlja na dopust… In kot že leta nazaj, se v zadnji oddaji v mesecu juliju spomnimo nekaterih dogodkov, ki so zaznamovali PRVO poletje tekočega leta.Tokrat se bomo za zaključek spomnili ŠTIRIH pridobitev v Ormožu.

Za mesec AVGUST smo pripravili POLETNI PROGRAM. Znova si boste lahko ogledali nekaj oddaj MED NAMI POVEDANO (VSAK VEČER ob 20.05 po eno … in nekaj prireditev oziroma koncertov, ki ste jih v minulih mesecih morda prezrli. O sprotnih dogodkih pa vas bomo obveščali na tej spletni strani www.ktv-ormoz.si, ki pa ne bo na dopustu …