Petnajsta prireditev v okviru “Festivala Ormoško poletje” je bila veseloigra v petih dejanjih Kulturno umetniškega društva REPORTER MILAN iz Maribora.
Takšna, ki jih imamo najraje: Domača, življenjska …. smeh na svoj račun, bi lahko rekli. In, če k temu dodamo še pristno “mariborščino”, je smeh zagotovljen.
Oče Vlado Voda ( Matjaž Šalamun-Šalca ), vodni inštalater; mama Irena ( Tine Križanič ), bančna uslužbenka in sin, srednješolec Marjan (Dejan Veldin) – povprečna štajerska družina, ki se ubada z vsakodnevnimi težavami, za nameček pa oče Vlado opazi, da se z njegovim sinčkom Marjanom dogaja nekaj čudnega. V šoli ga kličejo Marjana, druži se s fanti, kupuje revije s slikami mišičastih moških, ne mara nogometa, pač pa ga bolj zanima gledališče in balet……

Tik pred pričetkom predstave: (Od leve proti desni) Matjaž Šalamun-Šalca, Dejan Veldin, Tine Križanič

REPORTER MILAN je kulturno umetniška skupina, ki je pričela delovati 1.aprila 2001. Njihovi zametki pa segajo še malo dlje nazaj, saj so že pred uradnm nastopanjem na Radiu City “podtalno” delovali in se ilegalno šalili …..
( tako namreč pravijo v svoji predstavitvi ).

V glavnem: Veseloigra je pritegnila številne ljubitelje smeha, ki so dvorano ormoškega Doma kulture napolnili do zadnjega kotička (tudi dodatene sedeže je bilo treba prinesti v dvorano).

Nocoj ( sobota, 14. julij ), pa vas organizatorji ob 18.00 uri vabijo v Grajsko pristavo, kjer bo koncert Lisete da Silva in Ricarda Barrosa iz Portugalske, ki sicer v Glasbeni šoli Ormož vodita Poletno šolo za flavto in čembalo. Poletna šola se pričenja danes.