Iz vrst NOVE SLOVENIJE (NSi) bo za poslanca kandidiral dr.SIMON KOLMANIČ

Občinski odbor Nove Slovenije Ormož na letošnjih državnozborskih volitvah stavi na dr. Simona Kolmaniča, roj. 1972, doktorja znanosti s področja računalništva in informatike, zaposlenega na Univerzi v Mariboru, tudi svetnika v ormoškem občinskem svetu.
Dr. Simon Kolmanič se sicer ponaša s številnimi funkcijami, saj je drugi mandat svetnik v občinskem svetu Ormož, drugi mandat predsednik odbora za premoženje, finance in gospodarska vprašanja pri Občinskem svetu Ormož, predsednik regijskega odbora Nove Slovenije Ptuj-Ormož, podpredsednik občinskega odbora N.Si Ormož, predsednik Sveta Zavoda za informiranje Ormož, član sveta Ljudske univerze Ormož, član sveta stranke Nova Slovenija, član Sveta Republike Slovenije za elektronske komunikacije v obdobju 2006-2011in predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Ormož v letih 2003-2011.

Dr. Simon Kolmanič meni, da je Republika Slovenija v zadnjih treh letih zdrsnila v globoko krizo, ki ni zgolj gospodarske narave, čutiti je tudi krizo vrednot!
Takšno stanje je nevzdržno in dolžnost vsakega državljana je, da naredi vse kar je v njegovi moči, da vsaj poskuša kaj spremeniti, menidr. Simon Kolmanič. Tudi zato se je odločil, da poskuša nekaj spremeniti tam, kjer se to da, namreč v Državnem zboru: ’Če me bodo volilci na volitvah podprli, se bom v prvi meri zavzemal za vrnitev osnovnih vrednot, kot so poštenost, odgovornost in spoštovanje slehernega človeka, nazaj v politiko. Zavzemal se bom zato, da se bodo tudi v Ljubljani slišale potrebe naših ljudi, ki niso nič manj pomembne od tistih v večjih urbanih središčih. Z roko v roki bom sodeloval z vsemi tremi občinami na našem območju, pa tudi širše. Zavzemal se bom zato, da bo to področje deležno večje pozornosti, kot je je bilo do sedaj, da se ne bo delalo s figo v žepu, kot smo to doživljali v zadnjih treh letih. Da bodo projekti naših občin obravnavani po enakih kriterijih kot so drugod.“

V volilnem programu 2011–2015 Nove Slovenije so sicer zapisali odgovore in rešitve za naloge in težave, s katerimi se bo srečevala prihodnja slovenska vlada.
V NSi mislijo, da je začetek problemov v pomanjkanju spoštovanja temeljih etičnih vrednot, gospodarstvo je nosilec razvoja, zato je potrebno sprejeti ustrezne ukrepe za okrevanje in razvoj, Kristjani si zaslužijo, da jih v parlamentu zastopa NSi, ki med vsemi strankami najbolj odločno zagovarja krščanske vrednote! Slovenija danes znova potrebuje stranko, ki se bo v kritičnih trenutkih odločala za tisto, kar je prav in ne za tisto, kar se ji splača. Brez Nove Slovenije ne bo nujno potrebnih sprememb. Pogoj za „pomladno“ vlado je dober rezultat NSi, so prepričani v stranki.
„Vrnimo upanje Sloveniji“, pravijo.