Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 22. 4. 2016, do 7:00 ure dne 25. 4. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


PETEK 22. 4. 2016

Ob 10.58 uri smo na glavni cesti v Loperšicah obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v kombinirano vozilo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 11.35 uri smo na Šinkovi ulici v Središču ob Dravi opravili ogled kraja kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec poškodoval kljuko in ključavnico na osebnem avtomobilu.

Ob 18.18 smo v Pavlovcih obravnavali prometno nesrečo z minimalno materialno škodo. V tej zvezi smo izdali obvestilo.

Ob 00.32 smo posredovali v Ormožu, kjer je moški v bližini gradu kršil javni red in mir. Kršitelju izdan plačilni nalog.

Ob 02.04 smo posredovali v kraju Vitan, kjer so 4 osebe preteple dva oškodovanca. Zoper storilce sledi kazenska ovadba.

SOBOTA 23. 4. 2016

Ob 21:07 uri smo bili policisti obveščeni o povoženju divjadi na relaciji Ormož – Ljutomer. Na kraju so policisti ugotovili, da je voznik trčil v srno in si poškodoval vozilo. Policisti so odstopili od ogleda, ter zadevo ustrezno zaključili.

Ob 23:21 uri smo bili policisti prav tako obveščeni o povoženju divjadi na območju naselja Hermanci, kjer so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik trčil v srno in si poškodoval vozilo. Policisti so odstopili od ogleda, ter zadevo ustrezno zaključili.

NEDELJA 24. 4. 2016

Ob 17.00 smo bili obveščeni s strani občanke, da ji bivši partner omejuje stike z otroki. Po opravljenih razgovorih bo napisano poročilo na Center za socialno delo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 25 . 4. 2016:

– Izvajali bomo naloge s področja javne varnosti.

Opozorilo za oglase na spletu, kjer se podarjajo živali !
Vse občane opozarjamo, da se preko spleta vršijo različne goljufije, katerim naj ne nasedajo in se prej prepričajo s kom imajo opravka. V zadnjem primeru gre za oglas, kjer podarjajo drage domače živali, z brezplačno dostavo, samo z minimalnimi stroški, ki pa nato iz dneva v dan rastejo zaradi različnih okoliščin. Oškodovanci pa v cilju, da dobijo obljubljeno žival oz. predmet le te plačujejo, dokler ne pridejo vsaj do polovične vrednosti dejanske cene »darovane« živali!

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir