Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7. ure dne 11. 9. 2017 do 7. ure dne 12. 9. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PONEDELJEK 11. 9. 2017

 

Ob 8:39 smo bili obveščeni o tatvini denarnice iz stanovanjske hiše v naselju Svetinje.

 

Ob 9:30 smo pri kontroli ukrepa prepovedi približevanja, storilcu iz okolice Ormoža izdali plačilni nalog zaradi kršenja določil ZNPPol ter mu ukazali, da se odstrani iz kraja.

 

Ob 12:02 nas je občan iz naselja Lahonci obvestil, da se po vasi prevaža ženska, katera ponuja v prodajo detektorje ogljikovega monoksida ter pri tem navaja, da ima dogovor z Gasilsko zvezo Slovenije, kar pa ne drži. Ženska ni bila izsledena, občanom pa svetujemo, da so previdni pri postopkih z raznimi »prodajalci«.

 

Ob 13:55 je patrulja na glavni cesti oz. na nadvozu v Pušencih, našla 5 zategovalnih pasov/trakov za tovor, 4 zategovalne vrvi za tovor in 9 črnih varnostnih plastik za tovor. Predmeti se hranijo na PP.

 

Ob 20:05 uri smo na glavni cesti v naselju Mihovci pri Vel Nedelji ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Pred tem je prevozil rdečo luč na prehodu ceste čez železniško progo, med postopkom pa je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,30 mg/l). Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa je kršitelju bil izdan plačilni nalog, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

 


Napoved aktivnosti za torek dne 12. 9. 2017:

 

  • Od 11. 9. do 17. 9. 2917 poteka poostren nadzor cestnega prometa po varnostnem pasu – SEATBELT;
  • Ob rednem delu bodo policisti izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in preizkuse alkoholiziranosti pri udeležencih v cestnem prometu;

PRIPRAVILA:

Mitja Tramšek, policist I

in Edvard Cvetko, komandir

 

Naslovna slika je SIMBOLNA.