V vrsti družabnih, kulturnih in športnih dogodkov, ki so jih v Ivanjkovcih pripravili ob svojem krajevnem prazniku, je bila tudi osrednja proslava na kateri so zaslužnim krajanom podelili priznanja ter pripravili bogat kulturni program.  V kulturnem programu je sodelovala domača Ljudska godba, ki deluje pod vodstvom Vinka Tuška, Folklorna skupina TKD Ivanjkovci pod vodstvom Mojce Gorjak   ter otroci iz vrtca s svojima vzgojiteljicama. Slavnostna govornica je bila predsednica KS Ivanjkovci Slavica Rajh, ki je predstavila dosežke in načrte krajevne skupnosti.  Med številnimi gosti so bili tudi podžupana občine Ormož Branko Šumenjak in Mirko Novak ter župan Alojz Sok, ki je zbrane v Ivanjkovskem kulturnem domu tudi pozdravil in jim čestital ob prazniku.

Višek proslave pa je bila podelitev priznanj zaslužnim krajanom, ki sta jih podelila predsednica  in strokovni sodelavec v Krajevni skupnosti – Slavica Rajh in Franci Trstenjak. Podelila sta 4 priznanja in 2 plaketi:

(Z leve): Zorica Gorjak, Slavica Rajh, Marija Henzl, Igor Fergola, Miran Dovnik, Sabina Muršič, Ivan Plavec

Priznanja so prejeli:  Marija Henzl za več kot 30-letno aktivno delo v raznih društvih in organizacijah, predvsem pa za neutrudno delovanje v Aktivu kmečkih žena Ivanjkovci,Igor Fergola, kot predsednik uspešnega pikado kluba Pinokio, in dolgoletni lovec ter organizator različnih športnih in družabnih prireditev, med katerimi je najodmevnejša organizacija državnega prvenstva v pikadu.    Miran Dovnik – predsednik TD KLOPOTEC Žerovinci; zaslužen za številne aktivnosti društva s poudarkom na urejanju okolice v domači vasi   in Sabina Muršič kot aktivna gasilka in udeleženka številnih gasilskih tekmovanj, kot članica domače FS in TD Runeč.

PLAKETI krajevne skupnosti pa sta prejela Zorica Gorjak, dolgoletna aktivistka v kraju,  članica v številnih društvih, koordinatorica družabnih prireditev in nepogrešljiva predsednica aktiva kmečkih žena   ter Jože Plavec dolgoletni gasilec – dvakratni poveljnik, neutruden v delu z mladimi gasilci ter idejni oče kviza za gasilsko mladino.

Po proslavi je potekalo še druženje ob pojedini, ki so jo pripravile ivanjkovske ženske. Letos je pogostitev  bila prava kmečka južina – ampak takšna:  obilnejša s vsemi dobrotami, kar si jih srce poželi. Kar je, seveda bilo možno zaliti z najboljšim, kar se pridela v vinogradih domačinov.  VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, 14.09.2017