IZ OBVESTILA ZA JAVNOST: “Danes ob 14. uri smo slovesno otvorili gostilno Ribič, ki je na Ptuju sinonim za vrhunsko gostinsko ponudbo. Poleti je prešla pod okrilje Kidričevske restavracije Pan, ki želi svojo kulinarično filozofijo tako približati Ptuju in Ptujčanom. Pan gradi na temeljih tradicionalne slovenske kulinarike, ustvarjalno oplemenitene z najnovejšimi pristopi pri pripravi; na vrhunski kakovosti jedi, pripravljenih iz najboljših živil, ki so večinoma lokalnega izvora in na pristnem gostoljubnem vzdušju. Vrata prenovljenega Ribiča smo slovesno odprli zdaj, ko so že vidni prvi sadovi novega sodelovanja.

Gostilna Ribič se nahaja neposredno ob Dravi, le nekaj sto metrov pod ptujskim gradom. V pritličju in v nadstropju je na voljo prostora za 120 gostov, terasa ob rečnem bregu jih v toplih mesecih sprejme do 90. Gostilna sicer slovi po odličnih mesnih in ribjih jedeh, po bogatem izboru najboljših vin ter po sladicah pretanjenega okusa.

Podjetje Vital, ki stoji za restavracijo Pan, je odvisna družba skupine Talum. Kot je v pozdravnem govoru povedal gospod Marko Drobnič, predsednik uprave Taluma, je najem gostilne Ribič premišljena odločitev. Gre za korak k uresničevanju Vitalove strategije povečevanja obsega storitev in njihove dodane vrednosti. Kot je povedal, to dosegajo s širitvijo na nove lokacije in s širjenjem palete storitev, s čimer želi Vital postati eno izmed vodilnih gostinskih podjetij v regiji. V okviru te strategije bo Pan od decembra dalje nudil tudi nočitvene kapacitete. S tem bo obogatil turistično ponudbo tako Kidričevega kot širše v Podravju.
Na otvoritvi je spregovoril tudi direktor Vitala, gostinec z dolgoletnimi izkušnjami, gospod Vladimir Pignar, ki je odgovoren za prenovljeno Ribičevo ekipo in ponudbo. Podrobneje je predstavil novo kulinarično ponudbo in izpostavil nekatere specialitete ter povabil goste, da poizkusijo raznovrstne dobrote, ki jih nudijo.”
Danica HRNČIČ
Vodja službe za odnose z javnostmi

Naslovna fotografija:Timotej Prelog