V nedeljo 18. novembra 2018, bodo redne lokalne volitve, na katerih bomo volili župana, člane občinskih svetov, župane in člane svetov krajevnih skupnosti. V občini Ormož je za župana več kandidatov, zaenkrat pa je svojo kandidaturo uradno potrdil le še Davorin Korpar. Na Upravni enoti bo podpise podpore začel zbirati od srede 3. 10. 2018 naprej.

Davorin Korpar bo za župana občine Ormož kandidiral kot neodvisni kandidat. Svojo kandidaturo je uradno potrdil na novinarski konferenci minuli petek. Med drugim je povedal:
» Volitve, ki so pred nami, nam dajejo priložnost, da skupaj zgradimo prihodnost naših krajev. Trdno verjamem, če bomo prisluhnili drug drugemu in združili ideje, bomo naši občini in čudovitemu malemu mestu Ormož vdihnili življenje, ter ga ponovno postavili na slovenski zemljevid kot mesto, kjer živijo veseli, uspešni in ponosni ljudje. Z okoliškimi kraji naše občine lahko vsem veliko ponudimo in pokažemo.
Kot kandidat za župana občine Ormož najavljam, da bom v občinskem svetu povezoval vse izvoljene svetnike, ter da bom vodil občino brez koalicije. Verjamem namreč, da je razvoj občine plod medsebojnega sodelovanja na skupnih projektih in ne štetje glasov v občinskem svetu. Vsi izvoljeni svetniki bodo povabljeni, da skupaj oblikujemo vizijo naše občine.«

Korpar razmišlja v smeri treh vzporednih vizij: boljši pogoji za mlade, za delovno aktivni sloj občanov in starejše, ter dodaja, da se zaveda, da razvoj temelji na gospodarstvu. Bistvo je v povezovanju in v določenih vzpodbudah, ki bi jih občina naj nudila obrtnikom in podjetnikom. Trenutno teh vzpodbud ni čutiti veliko, je kritičen Korpar.

Davorin Korpar, štiridesetletnik, doma na Hardeku, oče dveh otrok, po izobrazbi diplomirani inženir elektrotehnike, direktor podjetja OPSEN d.o.o., enostavno verjame, da smo sami kovači svoje boljše prihodnosti.
(Tekst: Karolina Putarek, Fotografija: Uroš Krstič)