ROKOMET, 1. A NLB liga, Liga za obstanek, 5. krog:
Ena boljših predstav Jeruzalema
Jeruzalem – Trimo 33 : 28 (19 : 12)
Jeruzalem:
Balent 1 (11 obramb), Šutalo; Kavčič Petrovič, Čudič 9 (2), Ciglar, Grabovac, Žuran, Kocbek 5, Šoštarič, Kosi 7, Niedorfer, Mesarić, T. Hebar 1, Rajšp 1, Cirar 5. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Jeruzalem 2/2; Trimo 4/3.
Izključitve: Jeruzalem 6; Trimo 12 minut.
Igralec tekme: Bojan Čudič (Jeruzalem Ormož).
V 1. A NLB ligi, v ligi za obstanek, sta v razmaku le petih dneh bila odigrana dva kroga. Ormožani so v 4. krogu zabeležili poraz proti Mariboru z izidom 33 : 26, polčas 15 : 13. Pri porazu v Mariboru je Tilen Kosi dosegel šest, Bojan Čudič pet, Danijel Mesarić in Gal Cirar po štiri zadetke.
V sredo pa so na Hardeku gostovali rokometaši Trima, ki so v ligi za obstanek nanizali štiri zmage na štirih tekmah. Rokometaši Jeruzalema so kljub težavam s poškodbami odigrali eno boljših tekem v sezoni in lažje od pričakovanega premagali zmeraj neugodne Trebanjce. Vinarji so odlično odprli tekmo v napadu in rešetali mrežo Žige Urbiča, ki je do odmora zbral le 2 obrambi. Na drugi strani je blestel vratar Tomislav Balent, ki je do odmora zbral 8 obramb, v 2. polčasu v 36. minuti pa še dodal zadetek. V 5. minuti je prednost Jeruzalema znašala +3 (4 : 1), v 17. minuti prvič +5 (12 : 7). Tik pred odhodom na odmor je Gal Cirar zadel za kar +8 (19 : 11). Prav celotna ekipa Jeruzalema je bila razpoložena in Dolenjci tokrat na Hardeku niso imeli pravih možnosti za uspeh. V 1. polčasu je domačinom v obrambi pomagal Rok Žuran, ki pa je obnovil poškodbo in ni mogel več pomagati soigralcem. Ob tem je na klopi obsedel poškodovani Danijel Mesarić, Dominik Ozmec in Nejc Zidarič pa tokrat zaradi poškodb sploh nista oblekla ormoškega dresa. Drugi del tekme je v uvodu bil bolj izenačen, a je Ormožanom vseeno uspelo v treh primerih povesti celo za devet golov prednosti. Nazadnje v 41. minuti, ko je Jure Kocbek zadel za izid 26 : 17. Blestela je naveza Bojan Čudič (met 13/9) in Tilen Kosi (7/7), ki je dosegla kar šestnajst zadetkov in odlično asistirala soigralcem. Zagotovo letos najboljša predstava kapetana Vinarjev Čudiča, ki je s predstavo spomnil na zlate čase. Pohvaliti je potrebno tudi Kocbeka, ki je tudi po hudi poškodbi odigral svojo najboljšo tekmo v letošnjem prvenstvu. Kljub velikemu zaostanku devetih golov se Trimo ni predal. V zaključku tekme so gostiteljem začele pojenjati moči in Trimo, ki mu do 45. minute ni prav nič šlo od rok, je prestavil prestavo višje in se v 53. minuti približal le na štiri gole zaostanka (30 : 26). Čudič (dvakrat) in Kosi (enkrat) sta z novimi doseženimi goli svojo barko mirno popeljala v hardeško pristanišče in do nove zaslužene zmage, s katero sta se ekipi Jeruzalema in Trima izenačili pri točkah (po 31 točk imata obe ekipi). To je sicer bil prvi poraz Trima na zadnjih desetih tekmah. Pri zmagovalcih je Balent zbral enajst obramb in dosegel en zadetek. Čudič se je zaustavil pri devetih, Kosi pri sedmih, Kocbek in Cirar pri petih zadetkih.
Pri poražencih enajst obramb Žige Urbiča in sedem zadetkov krožnega napadalca Tevža Grandovca. V ligi za obstanek vodi Maribor s 33 točkami pred Trimom in Jeruzalemom, ki sta zbrala 31 točk. V soboto 8. aprila ob 19.00 uri Ormožane čaka gostovanje pri Dobovi.