Med prireditvami ob 63.občinskem prazniku občine Središče ob Dravi je nocoj bila tudi slovesnost ob 130.letnici domačega PROSTOVOLJNEGA GASILSKEGA DRUŠTVA, ki je bilo ustanovljeno 6.marca 1887 leta. Že ob ustanovitvi je požarna bramba (društvo) že štela 42 članov. Danes je PGD Središče ob Dravi društvo III.kategorije in šteje 130 članov.

Slovesnost ob obletnici je potekala v SOKOLANI in je bila obarvana z bogatim kulturim programom, ki so ga pripravili učenci OŠ Središče ob Dravi in Glasbene šole Ormož. Zapel je šolski otroški pevski zbor pod vodstvom Dragice Cvetko; Lea Munda in Nika Borko sta zaigrali na klavir, Anja Raušl na kitaro, skeč pa sta odigrala Lan Kuharič in Vid Borko.

Uvodni nagovor je pripravil predsednik PGD Središče ob Dravi Željko Škorjanec, ki je na kratko predstavil zgodovino in poslanstvo gasilskega društva danes; župan Jurij Borko, ki je spregovoril naslednji, se je društvu zahvalil za uspešno sodelovanje in vso izkazano pomoč članov pri različnih nesrečah v občini; potem pa sta zbrane nagovorila še Dušan Vižintin – član poveljstva GZS in poveljnik GZ Podravske regije, ki je središkim gasilcem dejal, da naj bodo ponosni na prehojeno pot in na vso opravljeno delo ter mag.Janez Merc – član UO GZS in predsednik GZ Podravske regije, ki je med drugim poudaril, da je napredek gasilstva v nekem kraju ključen odraz samega napredka kraja oziroma občine.

Na slovesnosti so podelili tudi priznanja oziroma razglasili zmagovalce natečaja za “naj risbo” na temo gasilstvo in gasilci. Po tri priznanja so prejeli otroci iz vrtca Navihanček, ter šolarji PRVE, DRUGE in TRETJE triade.

Podelili pa so tudi vrsto ZAHVAL za sodelovanje in širjenje gasilstva, ki so jih bili deležni: Občina Središče ob Dravi, Uprava RS za zaščito in reševanje; domači štab Civilne zaščite; GZ Središče ob Dravi; ter Prostovoljna gasilska društva (PGD) Obrež, Ruše, Loperšice, Vitan Kog; Sela in Ormož ter OŠ Središče ob Dravi, podjetje WEBO, godba Središče ob Dravi in Bojan Oberčkal.

Zahvale pa so prejeli tudi avtorji BILTENA “130 let PGD Središče ob Dravi”: Mateja Munda, Slavko Tkalec, Lea Rajh, Damjan Munda, Špela Stajnko in Tanja Hebar.

Program je povezovala mlada gasilka Lea Rajh, ki skozi vezne tekste podrobno predstavila zgodovino razvoja gasilstva oziroma “požarne brambe” skozi stoletja do danes.

Po slovesnosti je bila pogostitev za vse, ki so jo pripravile članeci TD Središče ob Dravi.