ROKOMET, 1. B SRL, mlajše selekcije:
Poraz Velike Nedelje; Kadetski derbi zasluženo Pivovarjem
Velika Nedelja Carrera Optyl – Dol TKI Hrastnik 21 : 26 (6 : 13)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Zorec, D. Dogša, Kaučič, Bombek, Hanželič 2, Horvat 3, Bezjak, Veselko 1, Bračič 3, Štefičar 7, Preac 13 obr.(2x7m), M. Špindler 1, M. Dogša, T. Špindler 2, Hojžar 1, Marin 1. Trener: Bojan Munda
Nič novega!
Po dveh zaporednih porazih na začetku sezone je pri Veliki Nedelji tlelo upanje, da bi lahko zabeležili prvo zmago, vendar je upanje že takoj na začetku tekme splavalo po vodi. Domači so tekmo proti zelo dobri ekipi iz Dola začeli katastrofalno slabo. Že po 9 minutah je bil rezultat 1:6. Domači so prvi zadetek iz igre dosegli šele v 13. minuti ter drugega v 19. minuti. Strelec obeh zadetkov je bil Mitja Horvat. Najvišje vodstvo v prvem polčasu za goste je znašalo +8, ob koncu polčasa pa so gostje vodili 6:13. Kljub visokemu vodstvu gostov je bil najboljši posameznik prvega dela domači vratar Tadej Preac, saj je obranil kar 9 strelov gostov.
Po visokem vodstvu v prvem polčasu so gostje z mirnim nadaljevanjem kontrolirali vodstvo in potek tekme. Domači so v drugem polčasu zaigrali nekoliko bolje, vendar je bil zaostanek pač prevelik. V veliki želji, da bi rezultat zmanjšali, so naredili preveč napak in bližje kot na -5 pač ni šlo. Ob visokem porazu in slabi igri je omenjanje sodnikov na tekmi povsem nepotrebno. Ampak ko imata sodnika za dosojanje kazni, za pasivno igro, za dosojanje sedemmetrovk tako različna kriterija, je omemba pač nujna. Po treh tekmah z zelo močnimi nasprotniki sledi še ena, saj v nedeljo ob 17.00 uri v goste prihaja ekipa Šmartnega. Varovanci trenerja Bojana Munda imajo teden dni časa, da se pripravijo na novo zelo težko tekmo.
VIR: RK Velika Nedelja Carrera Optyl

Jan Zadravec (SDB RK Jeruzalem Ormož) je z dvema zadetkoma pripomogel k zmagi svoje ekipe nad Celjem. Jeruzalemčki so storili veliki korak k napredovanju v polfinale med 12 najboljših slovenskih ekip.

Jan Zadravec (SDB RK Jeruzalem Ormož) je z dvema zadetkoma pripomogel k zmagi svoje ekipe nad Celjem. Jeruzalemčki so storili veliki korak k napredovanju v polfinale med 12 najboljših slovenskih ekip.

MLAJŠE SELEKCIJE:
KADETI (letniki 1997 in mlajši):
Kadetski derbi zasluženo Pivovarjem
Jeruzalem – Celje PL 18 : 19 (7 : 11)
Jeruzalem:
Caf, Kuzmič, Fekonja; Kavčič, Kolmančič 3, G. Horvat 1 (1), D. Kociper 3, Grabovac, Vesenjak 4, Ulaga, Žižek Cvetko, Lukner, V. Lukman 3, D. Ozmec, Topolovec 1, Šandor 1, Štumberger. Trener: Uroš Krstič
Kadetski derbi Vinarjev in Pivovarjev je pred več kot 200 gledalci zasluženo pripadel gostom iz Celja, ki so vnovčili odlično predsatvo svojega vratarja Lebna, kateri je branil mogoče in nemogoče. Met Ormožanov 18/41 (44 %) pove vse. Jeruzalemčki niso opravičili vlogo favorita in so s svojo igro razočarali. V napadu je žoga bila počasna, saj je vsak igralec igral za sebe. O koletivnosti v napadu ne duha in ne sluha. Da je ekipa Jeruzalema vseeno kvalitetna dokazuje vrnitev med žive po zaostanku, kar sedmih točk (3 : 10). Od 28. do 43. minute Celjani niso dosegli zadetka in Ormožani so izenačili na 11 : 11. V teh trenutkih je vratar domačih Kuzmič zaustavil dve sedemmetrovki. V zaključku tekme so gostitelji preko Kocipra imeli čisti protinapad za vodstvo, a ga je zaustavil gostujoči vratar, kakor nekaj trenutkov zatem še čisti strel s krila Žižek Cvetku. Ob tem so domačini prejeli še zadetek z igralcem več v polju. Zmagoviti zadetek je za goste iz levega krila dosegel Sivka, Jeruzalemčki pa so zapravili zadnji napad z igralcem več za izenačenje. V naslednjem krogu Jeruzalem gostuje v Velenju. Z predstavama kot proti Slovenj Gradcu in Celju se Ormožanom ne obeta nič dobrega, saj je Gorenje kakovostna ekipa.

STAREJŠI DEČKI B (letniki 2000 in mlajši):
Po hudi borbi zaslužena zmaga Ormožanov
Jeruzalem – Celje PL 20 : 18 (9 : 9)
Jeruzalem:
Firšt Šeruga; J. Zadravec 2, B. Zadravec, Notersberg 8 (2), Belec 3, G. Hebar 1, P. Ozmec 4, A. Munda 2, U. Horvat, Torič. Trener: Uroš Krstič
Borbena tekma, kjer so gostje prvič povedli pri izidu 7 : 9. Sledile so odlične minute Jeruzalemčkov, ki so z delnim izidom 6 : 0 prevzeli vodstvo s 13 : 9. Kar nekaj priložnosti je bilo za še višjo prednost domačih, a so sledile tehnične napake, ki so jih Celjani s pridom izkoristili in se trikrat približali le na gol zaostanka (17 : 16, 18 : 17, 19 : 18). Ormoško zmago z 20 : 18 je potrdil Notersberg s svojim 8 zadetkom. Ekipa Jeruzalema spada med fizično najslabše, a z veliko mero borbenosti v obrambi in ob obrambah vratarja Firšt Šeruge uspe nadoknaditi kakšen kilogram ali centimeter, ki jim manjka.

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši):
V pripravljalni tekmi boljši Celjani
Jeruzalem – Celje PL 28 : 33 (13 : 13)
Jeruzalem:
Rizman; M. Hebar 5 (4), Voljč 1, Petek, Ciglar 7, Koderman 2, Ž. Kociper 4, Jovanovič, Šoštarič 3, Zidarič 4 (1), Niedorfer 2. Trener: Uroš Krstič
Ekipi sta bili v tem krogu prosti in sta odigrali pripravljalno tekmo, ki pa je bila na nivoju tekme državnega prvenstva. Jeruzalem je nazadnje vodil pri rezultatu 22 : 21, nato pa v zaključku tekme popustil in Celjani so prišli do zmage. Gostitelji so zapravili kar štiri sedemmetrovke, kar je tudi pripomoglo k porazu.

MLAJŠE DEKLICE A, 1.krog:
Brežice – ŽRK Ormož 27 : 13 (11 : 8)
ŽRK Ormož:
K. Korpar, A. Planinc, J. Jelovica, Z. Cunk 1, N. Polak, T. Kreč, L. Kolenko l, A. Trunk, N. Geč, Kolenko M. 12.

STAREJŠE DEKLICE A, 2. krog
Brežice – ŽRK Ormož 19 : 30 (13 : 11)
ŽRK Ormož:
Plohl V., Hergula E. 9, Škorjanec A., Ivanuša J. 4, Polak N., Polič N., Zorjan M., Kolenko M. 7, Bukovec M., Rodi U. 10.