ROKOMET, 1. SRL 5. krog:
Ose popikale Vinarje
Gorenje – Jeruzalem 45 : 24 (22 : 15)
Gorenje:
Taletović, B. Burič; N. Cehte 2, Medved 8, S. Burič 4, K. Cehte 5, Skube 1, Šoštarič 12, Papež, Vrečar 3, L. Dobelšek 1, Gams, M. Nosan 2, Oštir, Dujmovič 6 (2), Bečiri 1. Trener: Ivan Vajdl
Jeruzalem: Belec, S. Žuran, T. Cvetko; Poznič 1, Kolmančič, Žižek Cvetko 1, Bogadi, Vesenjak 2, Radujković 4, Čudič 6 (3), Mavrič 1, Šišmanovič 2, Topolovec 1, Peček 5, Kirič 1. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Gorenje 2/2; Jeruzalem 3/3.
Izključitve: Gorenje 4; Jeruzalem 2 minuti.
Igralec tekme: Mario Šoštarič (Gorenje Velenje).
Visok poraz Jeruzalema pri državnih prvakih iz Velenja ni nobeno presenečenje. Pohvaliti je potrebno ormoško igro v 1. polčasu, ko je igrala prva sedmerka, ki je s svojimi bogatimi izkušnjami dobro mučila Ose. Zaradi poškodb so pri Jeruzalemu manjkali Danijel Mesarić, Jaša Rajšp, Rok Cvetko, Davorin Levanič in oboleli Jan Gregorc. Ob tem so se v ormoškem klubu že pred tekmo odločili, ne glede na višino poraza, spočiti glavne nosilce igre in ponuditi priložnost mladincem in kar štirim kadetom. Tako sta prve prvoligaške zadetke zabila kadeta Gašper Vesenjak (letnik 1997) in Boštjan Žižek Cvetko (letnik 1998). Tudi vratarji so si razdelili minutažo. Boštjan Belec je branil 30, Sandi Žuran 20 in Tomaž Cvetko 10 minut. Skoraj polovico zadetkov so Ose dosegle na lahek način iz protinapadov in vratarji gostov so bili povsem nemočni, zato ne čudi visoko končno število doseženih golov domače ekipe. Sicer so prav Ose ekipa, ki je v preteklosti v elitni druščini največkrat presegla mejo 40 doseženih zadetkov.
IZJAVI:
Mario Šoštarič (Gorenje Velenje): Potrebovali smo takšno tekmo. Sprostili smo vse zavore ter se prepustili dogajanju. V obračun smo krenili stoodstotno in nič ni bilo prepuščeno naključju. Kljub težavam, ki jih imamo s poškodbami in virozo, smo danes zasluženo zmagali.
Saša Prapotnik (trener Jeruzalem Ormož): Na tekmi proti Gorenju smo spočili glavne adute, ki so že načeti po težkih tekmah v ritmu sreda – sobota – sreda. Prvi del tekme so sicer odigrali najizkušenejši in sem zadovoljen z njihovo igro. Tudi mladi niso razočarali v nadaljevanju, vendar fizično niso bili kos Velenjčanom. Pred nami je sredina tekma proti Celju, kjer bomo znova vsaj v 2. polčasu minutažo ponudili naši prihodnosti. Nato pa prihajajo za nas sila pomembne tekme proti Trimu (v gosteh), Ribnici (v gosteh), Sevnici (doma), Izoli (v gosteh) in Krškemu (doma). Na teh tekmah bomo poskušali ujeti čim več točk, ki jih nujno rabimo za obstanek v ligi.

Jeruzalem je v Rdeči dvorani doživel pričakovan in visoki poraz.

Jeruzalem je v Rdeči dvorani doživel pričakovan in visoki poraz.

ROKOMET, 1. SRL, 6. krog:
Pivovarji že v sredo 9. oktobra na Hardeku

Ljubitelji rokometa si bodo v sredo 9. oktobra ob 19.00 uri na Hardeku lahko ogledali tekmo 6. kroga med Jeruzalemom in Celjem Pivovarno Laško. Nekoč je v Ormožu bilo jasno, da Ormožani najprej navijajo za svoj klub in takoj zatem za Pivovarje. V zadnjih letih je odhod Ormožana Marka Bezjaka v Gorenje malo spremenil razmerja in zdaj je med ormoškimi navijači stanje bolj v prid Os. Za Celjane je tekma na Hardeku generalka za sobotno tekmo Lige prvakov med Celjem in močnim Rhein Neckar Lowenom. V zadnjem krogu so varovanci trenerja Vladana Matića visoko ugnali Trimo in tudi na Hardek prihajajo v vlogi popolnega favorita. V domačem taboru upajo na pomoč poškodovanega Mesarića ter Rajšpa in na vrnitev obolelega Gregorca. Gledalci, ki bodo prišli na Hardek bodo imeli na delu tudi priložnost videti ormoško prihodnost rokometa, saj bodo tudi na tej tekmi svojo minutažo dobili mladi igralci.

ROKOMET, 1. B SRL, 2. krog:
Kljub porazu “zadovoljni”
Damahaus Cerklje – Velika Nedelja Carrera Optyl 29 : 23 (16 : 12)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Zorec 1, Kaučič 5, Hanželič 5, Bezjak 1, Veselko 4, Prapotnik, Štefičar 3, Preac 7 obr., M. Špindler 1, Dogša 4 obr., Lorenčič, Cimerman, Moravec, Bokša, Hojžar 3, Marin. Trener: Bojan Munda
Težko je razumeti, da je lahko nekdo zadovoljen, če doživi poraz. Vendar predstava, ki so jo pokazali Velikonedeljčani predvsem v zadnji četrtini tekme, vzbuja upanje za boljše rezultate in osvojitev prvenstvenih točk. Čeprav nekompletni, saj so manjkali Matej Bračič, Mitja Horvat in Tomaž Špindler, so gostje pokazali, da znajo igrati rokomet. Za prvi polčas je bilo značilno, da so bili v minimalnem vodstvu domači, vendar so jim gostje uspešno sledili. Gorenjci so si najvišjo prednost štirih zadetkov priigrali prav v zaključku polčasa, ko so uspešno kaznovali napake gostov.
Tudi nadaljevanje tekme je bilo povsem po želji domačih. Gostje nikakor niso uspeli sestaviti konkretnega napada, storili pa so tudi nekaj nepotrebnih tehničnih napak. Zaostanek gostov se je višal iz minute v minuto in je v 48. minuti znašal 9 zadetkov (25:16). Po minuti odmora za varovance Bojana Munda pa je sledilo obdobje igre, ko so gostje povsem prevzeli vajeti igre v svoje roke. Z delnim izidom 1:5 so gostje v slabih petih minutah razpolovili zaostanek, ki bi bil lahko še nižji, če se nekaj obranjenih žog vratarja Preaca ne bi dobesedno odbilo v roke domačih, ali pa bi po uspešnem bloku gostov žoga spremenila smer in prevarala gostujočega vratarja. Izkušeni domačini so tako uspešno končali tekmo in se zasluženo veselili zmage, gostje pa so lahko z dvignjeno glavo zapustili športno dvorano, saj so pokazali veliko borbenost in željo.
Za Velikonedeljčane sledita dve domači tekmi proti Dolu in Šmartnemu. Težka nasprotnika, ki pa sta premagljiva, predvsem če ponovijo takšno igro, kot so jo pokazali proti Izoli in v zaključku tekme proti Cerkljam.
VIR: RK VELIKA NEDELJA CARRERA OPTYL

MLAJŠE SELEKCIJE:
Zmagi SDA in SDB; le remi kadetov

KADETI (letniki 1997 in mlajši):
Le remi v Slovenj Gradcu
Slovenj Gradec – Jeruzalem Ormož 24 : 24 (10 : 12)
Jeruzalem:
Kuzmič, Fekonja; Kavčič, Ulaga, G. Horvat 3, V. Lukman 2, Grabovac, Vesenjak 8 (1), D. Kociper 1, Žižek Cvetko 3, Lukner, Štumberger, D. Ozmec 1, Šandor 2, Topolovec 1, Kosi 3. Trener: Uroš Krstič
Kadeti Jeruzalema so v Slovenj Gradcu razočarali in zasluženo ostali brez točke. Domačini so izenačili iz sedemmetrovke po že izteku igralnega časa. Gostitelji so Vinarjem pokazali kako se je potrebno boriti na vsaki tekmi. Če se bo ekipa naučila kaj iz tega poraza oz. remija potem bo v redu, v nasprotnem primeru pa se lahko pod nos obrišejo glede visoke uvrstitve v letošnjem prvenstvu. Čas za popravni izpit bo že kaj kmalu, saj v petek 11. oktobra ob 19.30 uri na Hardek prihaja Celje Pivovarna Laško. To bo prvi letošnji derbi teh dveh ekip, ki merita na Final 4.

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši):
Gladka zmaga v Murski Soboti
Pomurje – Jeruzalem Ormož 14 : 37 (8 : 20)
Jeruzalem:
Rizman; Niedorfer, Zidarič 3, Ciglar 9, M. Hebar 4, Škorjanec 3, Ž. Kociper 6, Koderman 9, Petek, Voljč 3. Trener: Mladen Grabovac
Pričakovana visoka zmaga Jeruzalema v Murski Soboti proti grobim domačinom.

Letniki 1999 so v Murski Soboti suvereno ugnali nasprotnika.

Letniki 1999 so v Murski Soboti suvereno ugnali nasprotnika.

STAREJŠI DEČKI B (letniki 2000 in mlajši):
Zaslužena zmaga na Koroškem
Slovenj Gradec – Jeruzalem Ormož 19 : 25 (9 : 10)

Že v 1. polčasu bi prednost Jeruzalemčkov morala biti vsaj pet do sedem zadetkov, saj je ekipa znova zapravila kup strelov iz čistih situacij. Ko so Ormožani popravili realizacijo je tudi prednost narasla na končnih +6. Med strelce so se vpisali vsi rokometaši, ob tem je Žan Firšt Šeruga solidno opravil nalogo v svojem golu. V soboto 12. oktobra ob 10.00 uri Jeruzalemčki na Hardeku gostijo sovrstnike Celja.