ROKOMET, 1. SRL, 3. krog:
Zlata točka Vinarjev
Jeruzalem – Krka 33 : 33 (13 : 16)
Jeruzalem:
Šulek, Belec (4 obrambe), Žuran (2 obrambi); Mavrič, Ogorelc, Rajšp 3, Bogadi 1, Radujkovič 3, Čudič 4 (1), Špiljak 7, Gregorc 4 (2), Hrupič, R. Cvetko, Mesarič 7, Žmavc, Šišmanovič 4. Trener: Saša Prapotnik
Krka: Vrbinc (6 obramb), Štangelj (3 obrambe), Jurečič, Flajs 2, Leban 3 (1), Didovič, Okleščen, Erčulj 3, Fink 3, Irman 3, Grubar, Furdi, Orlič 2, Papež 11 (2), Cvikl 6, Klobčar. Trener: Slavko Ivezič
Sedemmetrovke: Jeruzalem 4/3; Krka 3/3.
Izključitve: Jeruzalem 4; Krka 8 minut.
Rdeča kartona: Gregorc (57 diskvalifikacija); Flajs (59 diskvalifikacija).
Igralec tekme: Jernej Papež (Krka Novo mesto).
Ormožani so proti Novomeščanom osvojili zlato točko. Dolenjci, ki so slavili na zadnjih treh tekmah proti Vinarjem, so tisti, ki so na Hardeku izgubili točko. Domačin je vodil le na začetku tekme v 4. minuti z 3 : 1. Zasluga za vodstvo je pripadala vratarju Boštjanu Belcu, ki je v prvih petih minutah zbral 3 obrambe. Žal v nadaljevanju domači trojki vratarjev ni steklo in so skupaj zbrali slabih 6 obramb. V 10. minuti so Novomeščani po seriji 5 : 0 že vodili z 6 : 3 in prednost treh točk brez večjih težav zadržali do odmora. Največ težav domači obrambi sta predstavljala prvi strelec lige Jernej Papež in krožni napadalec Robert Cvikl, ki sta skupaj dosegla več kot polovico zadetkov za Krko. Ob tem je domačo ekipo presenetil še Jan Irman, ki je do odmora mrežo Jeruzalemčkov zatresel 3 – krat. Na drugi strani je v vrstah Ormožanov na črti odlično igral Danijel Mesarić, ki je držal gostitelje v igri. V 2. polčasu se je pričel lov Vinarjev in v 42. minuti je Mesarić izenačil na 23 : 23. Domači navijači so upali, da bo njihovim ljubljencem le steklo, ampak Krka se je predstavila kot čvrsta ekipa in do konca tekme držala prednost enega do dveh zadetkov. Gostje so v zadnji dve minuti tekme odšli s prednostjo dveh zadetkov (33 : 31), za izenačenje pa sta poskrbela Bojan Čudič iz sedemmetrovke v 59. in Jaka Špiljak iz igre v 60. minuti. Izenačujoči zadetek je padel dobrih deset sekund pred koncem tekme. Že v sredo 26. 9. ob 19.00 uri Vinarje čaka gostovanje v Velenju pri udeležencu Lige prvakov Gorenju.
IZJAVI:
Saša Prapotnik (trener RK Jeruzalem): Tekma je bila izenačena od samega začetka in mislim, da je Krka imela najvišjo prednost treh golov in to se je predolgo vleklo. Na koncu srečna točka za nas in malo manj srečna za Krko, ki je vodila celotno tekmo. Mislim, da smo si jo mi z vso svojo borbenostjo, ki smo jo pokazali tudi zaslužili.
Slavko Ivezić (trener RK Krka): Mislim, da smo lahko upravičeno nezadovoljni, saj smo imeli celotno tekmo v svojih rokah, naredili minuto in pol pred koncem, po minuti odmora, nekaj nespametnih napak in točko podarili Ormožu.To se zgodi takrat, kadar ne spoštuješ zakonitosti športa, tako da sem nad izvedbo tekme razočaran, izkušeni igralci pa so v ključnih trenutkih odpovedali.

ROKOMET, 3. turnir Mafred Kreuzer v Linzu:
SDA 1998 Jeruzalema po odličnih igrah osvojili turnir v Linzu

V Linzu v Avstriji je čez vikend potekal mednarodni turnir za letnike 1998, katerega so se udeležile ekipe iz petih držav (Avstrija, Slovaška, Češka, Madžarska, Slovenija). Nastopile so ekipe: Linz AG, Aon Fivers Dunaj (avstrijski prvaki), MKB Alsoors Veszprem, Zubri, Strakonice, Bratislava, Spodnje Podravje 1 (Jeruzalem Ormož), Spodnje Podravje 2 (Drava Ptuj). Sodelovanje na turnirju je Jeruzalemčkom omogočil Gorazd Mušič.

Ormožani so z lepimi predstavami zasluženo osvojili turnir v Linzu. Najtežja preizkušnja za Jeruzalemčke je bila finalna tekma proti sovrstnikom madžarskega rokometnega velikana Veszprema.

Po odličnih predstavah so 1. mesto na turnirju osvojili Ormožani, ki so slavili petkrat. V velikem finalu so z 28 : 23 (15 : 13) ugnali sovrstnike madžarskega rokometnega velikana iz Veszprema. V idealno sedmerko so s strani Jeruzalemčkov bili izbrani: Rene Plavec (levo krilo), Tilen Kosi (srednji zunanji), Miha Kavčič (krožni napadalec). Ob tej priložnosti je treba izpostaviti prav vsakega igralca, ki je v lep uspeh dodal svoj pomemben delež. Ekipa se je namreč predstavila z zelo hitro, atraktivno in kolektivno igro. Za Spodnje Podravje 1 oz. Jeruzalem Ormož so zaigrali: Kevin Caf, Gregor Fekonja; Nejc Zidarič, Žak Ciglar, Martin Hebar, Rene Plavec, David Lukner, Filip Luci, Timon Grabovac, Gašper Horvat, Dominik Ozmec, Boštjan Žižek Cvetko, Tilen Kosi, Miha Kavčič, Nino Ulaga, trener Uroš Krstič.

David Lukner (RK Jeruzalem Ormoz) je iz rok organizatorjev za 1. mesto prejel lep pokal.

Rezultati ekipe:
Aon Fivers Dunaj 31 : 26
Bratislava 33 : 21
Strakonice 33 : 23
polfinale: Linz AG 36 : 27 (22 : 11)
finale: MKB Alsoors Veszprem 28 : 23 (15 : 13)