ROKOMET, 1/4 finale Pokala Slovenije:
Dvignimo roke gor gremo na Final 4
Ribnica – Jeruzalem 31 : 36 (27 : 27,11 : 14)
Ribnica:
Torlo (15 obramb; 3 x 7m), Perovšek, Klarič; Kovač 3, Andoljšek 2, Bašić 5, Batinič, Mikulin 4 (3), Lisjak, Nosan 3, Pucelj, Abrahamsberg 4, Mikanovič 5, Kapular 5, Košmrlj. Trener: Tomaž Tomšič
Jeruzalem: Jelen (7 obramb), Belec (5 obrambe), Žuran; Korpar 1, Krabonja 2, Žmavc, Bogadi 3, Merdanović, Radujković 5, Čudič 6 (1), Špiljak 3, Sok 5, Hebar 2, Kljajić 1, Cingesar 8, Hrastnik. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Ribnica 3/3; Jeruzalem 4/1.
Izključitve: Ribnica 6; Jeruzalem 20 minut.
Ko se srečata ekipi Ribnice in Jeruzalema že po tradiciji ni nikoli dolgčas, saj gre za dve zelo izenačeni moštvi. Tako je bilo tudi tokrat na četrtfinalnem srečanju Pokala Slovenije, katerega je gostila Ribnica. Pot na Final 4 so si v prvem podaljšku priborili Vinarji, ki so v podaljšani igri popolnoma nadigrali gostitelje.
Ribnica je krenila odločno v tekmo in si do 15. minute priigrala tri točke prednosti, 8 : 5. V golu domačinov je blestel 42 – letni Mustafa Torlo, ki je do polovice 1. polčasa zbral kar 7 obramb. Do odmora se je zaustavil pri številki 9 obramb. Na drugi strani v golu Jeruzalema ni šlo Gašperju Jelenu, katerega so na cedilu po slabi igri v obrambi pustili soigralci. Tako je trener Saša Prapotnik v 11. minuti posegel po menjavi vratarjev, kjer je Jelena zamenjal Boštjan Belec. Ta je v nadaljevanju zbral 5 obramb, vendar staknil tudi poškodbo roke, ki mu je onemogočila nadaljevanje v 2. polčasu. Po zaostanku s tremi goli se je končno prebudila tudi obramba Jeruzalema (skupaj na tekmi 37 prekrškov), ki je v petnajstih minutah prejela le tri zadetke, ob tem pa je steklo v napadu in Ormožani so na odmor odšli z lepo prednostjo treh golov, 14 : 11. Druga izključitev Iztoka Korparja je Ribnici hitro omogočila znižanje zaostanka na 13 : 14, vendar to ni zmedlo gostov, ki so v 41. minuti povedli z 19 : 15, ob tem pa je Bojan Čudič imel še sedemmetrovko za + 5. Zamujeno priložnost Jeruzalema in številne izključitve (20 minut kazni za Vinarje) so takoj izkoristili Ribničani in v 48. minuti je domačinu uspelo povesti z 22 : 20. Minuto zatem je pordečel Korpar, ki si je prislužil tretjo izključitev. Kar 8 minutni post brez zadetka je nato prekinil Siniša Radujković. V 52. minuti so Ribničani z igralcem po golih Marjana Bašića in Saše Mikanoviča povedli za tri, 25 : 22, in okrog 200 gledalcev je pričakovalo, da je odpor Jeruzalema zlomljen. Toda na sceno je v pravem trenutku stopil vratar Gašper Jelen (7 obramb v 2. polčasu) in preprečil potop Jeruzalemčkov. V dramatični končnici je Mitja Nosan zadel za 27 : 26, v 59. minuti pa je izenačil Radujković. Po podarjeni žogi sodniškega para Peter Ljubič – Nenad Krstič je Ribnici ostala cela minuta za zmagoviti napad. Ob tem je Jeruzalem ostal brez izključenega Radujkovića. Obramba Jeruzalema z igralcem manj je odlično reagirala kot nasploh na tekmi in po prekršku Anžeta Kljajiča domačini več niso sprožili na gol Jelena in ekipi sta odšli v podaljšek. Tu se je kot pravilna pokazala rotacija ormoških igralcev skozi celo tekmo, ki so v podaljšek odšli bistveno bolj sveži, kar je obrodilo z neulovljivo serijo 5 : 0 in vodstvom z 32 : 27. Lepo prednost so Ormožani brez težav obdržali do konca in se veselili nove uvrstitve na zaključni turnir Pokala Slovenije. Zanimivo, da bo zasedba na zaključku pokalnega tekmovanja enaka kot pred dvema letoma v Mariboru, ko so Ormožani osvojili bron: Cimos Koper (branilec pokalne lovorike), Celje PL, Maribor Branik in Jeruzalem Ormož.
IZJAVE:
Darko Cingesar (Jeruzalem): Čestitam soigralcem za borbenost in nepopustljivost. V tekmo smo šli neobremenjeni in v želji po čim boljši predstavi. To nam je uspevalo v 1. polčasu, v nadaljevanju smo padli, toda se po zaostanku treh zadetkov pobrali in nato v podaljšku pripeljali tekmo k srečnemu koncu. Na Final 4 bomo tudi krenili neobremenjeni. Če nam bo uspel kakšen vidnejši rezultat super, če ne pa bo to priložnost za nabiranje novih izkušenj, ki jih ta mlada ekipa silno potrebuje.
Saša Prapotnik (trener Jeruzalema): Odigrali smo odličen 1. polčas. V nadaljevanju smo imeli težave z izključitvami, ki so Ribnici omogočile najprej priključek in nato še vodstvo s tremi goli. Z rotacijo igralcev, ki smo jo izvajali skozi celo tekmo smo v podaljšku zlomili nasprotnika. Med strelce se je vpisalo 10 igralcev, kar me še posebej veseli.

ROKOMET, mlajše selekcije:
KADETI:
Z zmago potrdili tretje mesto
Jeruzalem Gorišnica – Maribor 30 : 24 (13 : 10)
Jeruzalem Gorišnica:
Šulek, Ranfl, T. Cvetko; Kociper, R. Cvetko 4, Kolmančič 3 (1), Savčak, Štumberger 1, Kirič 4, A. Sok 12 (4), Bedrač 4, Bezjak 2, Topolovec. Trenerja: Darko Žnidarič in Alan Potočnjak
Po deveti prvenstveni zmagi nad Mariborom si je ekipa kadetov Jeruzalem Gorišnice v močni skupini Vzhod priborila končno tretje mesto in napredovanje v polfinalno skupino. Kljub kar 6 zapravljenim sedemmetrovkam so gostitelji rutinirano ugnali Mariborčane.