ROKOMET, finale DP osnovnih šol:
OŠ Ormož državni podprvak

V Športni dvorani Poden v Škofji loki je potekalo finale DP osnovnih šol v rokometu. Na zaključni turnir so se uvrstile ekipe: OŠ Škofja Loka Mesto (gostitelj), OŠ Trebnje, OŠ Sava Kladnika Sevnica in OŠ Ormož.
S tremi zmagami so drugič zapored državni prvaki postali učenci OŠ Trebnje. Ormožani so tekmovanje zaključili na 2. mestu. Bron je pripadel domačinom, četrti so bili Sevničani.

REZULTATI:
OŠ Ormož – Oš Trebnje 13 : 15 (8 : 11)

Ormožani so slabo pričeli tekmo. Lahko bi rekli bojažljivo in Trebanjci so to s pridom izkoristili ter povedli za štiri točke. Po boljši igri v 2. polčasu in ob dobrih obrambah vratarja Reneja Rizmana so Ormožani imeli štiri napade, da se približajo le na gol zaostanka, vendar so v prav vseh primerih storili napako in Trebanjci so to s pridom izkoristili ter zasluženo zmagali.

OŠ Ormož – OŠ Škofja Loka Mesto 18 : 13 (12 : 4)
Proti gostiteljem povsem drugačen obraz Ormožanov. Čvrsta obramba, odličen Rizman na golu in zmagovalec je bil odločen že po 1. polčasu. Z mirno igro so visoko prednost Ormožani obdržali do konca tekme.

OŠ Ormož – OŠ Sava Kladnika Sevnica 19 : 15 (9 : 6)
S Sevničani so Ormožani opravili lažje kot kaže končen rezultat. Ob tem so priložnost za igro dobili prav vsi igralci.

Ista zgodba v letu 2012 in letu 2013: 1. OŠ Trebnje, 2. OŠ ormož.

V Škofji Loki so za OŠ Ormož nastopali: Dominik Kosi, Rene Rizman; Tilen Kosi, Rene Plavec, Boštjan Žižek Cvetko, Timon Grabovac, David Lukner, Nino Ulaga, Mario Kuster, Martin Hebar, Nejc Zidarič, Luka Voljč, Aleks Škorjanec, Niko Jovanovič, trenerja Saša Prapotnik in Uroš Krstič, tehnični vodja Boris Polak.

Najboljši strelec turnirja in srednji zunanji je iz OŠ Ormož postal Tilen Kosi, naj krožni napadalec Nejc Zidarič in naj desni zunanji Boštjan Žižek Cvetko.

Naslednji Final 4 za ormoško rokometno šolo bo že kaj kmalu in sicer v soboto 27. in nedeljo 28. aprila v Trebnjem, kjer bodo medaljo lovili starejši dečki B, letniki 1999 in mlajši.