Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure 15. 4. 2013 do 7:00 ure 16. 4. 2013 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK, 15. 4. 2013
Ob 8:30 so bili obveščeni o poškodbi reklamnega panoja v Ormožu. Ugotovljeno je bilo, da pano ni poškodovan, je pa bil izruvan iz zemlje. Napisali smo uradni zaznamek.

Ob 14:55 so od oškodovanke sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja tatvine in poškodovanja tuje stvari.

Ob 17:17 so bili obveščeni o poškodbi parkiranega osebnega avtomobila v Ormožu. Opravili smo ogled in napisali uradni zaznamek.

Ob 21:25 uri so v naselju Trgovišče začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,54 ml/l alkohola v organizmu. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 21:50 uri so v naselju Trgovišče začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,32 ml/l alkohola v organizmu. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 5:06 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije dogodek na obvoznici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.


Napoved aktivnosti za torek dne, 16. 4. 2013:


Hitrost – počasneje je varneje!

Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana tudi z nekaterimi drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje pravil o prednosti. Področje hitrosti je zato ključno za zagotavljanje boljše prometne varnosti.

Nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje žal še vedno ne prilagodijo svojim sposobnostim za vožnjo, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora. Pozabljajo, da promet in cesta napak ne oproščata. Ne zavedajo se, da je dovolj zgolj trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti.

Da bi voznike opozorili na to, kako zelo pomembno je upoštevati hitrostne omejitve in druga prometna pravila, policisti v sodelovanju z drugimi državnimi in nevladnimi organizacijami že vrsto let izvajamo akcijo Hitrost – počasneje je varneje.

V okviru teh prizadevanj bo v času od 15. 4. 2013 do 21. 4. 2013 potekal evropsko usklajen nadzor hitrosti t.i. »SPEED«, v katerem bomo sodelovali tudi policisti PP Ormož in s poostrenimi nadzori in ob rednem delu, kontrolirali hitrost vozil.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II