ROKOMET, mlajše selekcije:
Jeruzalem – Celje PL 1 : 1

KADETI:
Celjani zasluženo do zmage
Jeruzalem – Celje PL 26 : 30 (12 : 14)
Jeruzalem:
Kuzmič, T. Cvetko; Kavčič, Kolmančič 7 (2), G. Horvat, V. Lukman 1, D. Kociper 1, Žižek Cvetko, Kocbek 4, R. Cvetko 7, Štumberger 1, D. Ozmec, Šandor 1, Kosi, Topolovec 4.

Obe ekipi sta dokazali zakaj spadata v slovenski vrh pri kadetih (foto: www.proviprlek.si)

Petkov praznik rokometa je na Hardeku uspel, saj si je derbi kadetske lige ogledalo blizu 300 gledalcev. Čeprav se ni izšlo po željah Jeruzalemčkov v taboru Ormožanov po tekmi niso bili razočarani. Celjani so bili na hudi preizkušnji v 1. polčasu, kjer so domačini bili boljši, vendar dobre igre v obrambi niso kronali z vodstvom do odmora. Vratar Urh Kastelic je v prvem delu zaustavil tri sedemmetrovke (Miha Kolmančič, Tilen Kosi, Jure Kocbek) in preprečil da Jeruzalem odide na prednost višjo od ene točke (9 : 8, 10 : 9, 11 : 10, 12 : 11). Zaključek prvega dela je bil zelo dramatičen in tudi dve sodniški odločitvi sta odšli na stran Celjanov. Trinajsti zadetek Jovan Hrustla v protinapadu je bil dosežen iz četrtega koraka. Isti igralec je nekaj sekund zatem na nepravilen način oviral met Dejana Kocipra iz levega krila in namesto sedemmetrovke za gostitelje je prvi mož tekme Jaka Malus v zadnjih sekundah zadel za 12 : 14. Sporne situacije smo opisali zato, ker nam je kamera TV Ormož odkrila in dokazala sodniško zmoto para Šebek in Colner iz Brežic. Zanimivo, da se Ormožani za Final 4 borijo prav z ekipo Krškega, ki prihaja s področja kot sodnika. Za samo tekmo je sicer bil delegiran par iz Velenja Mijatovič – Škerlak. Borbeni domačini se niso predali niti v 2. polčasu, čeprav je Celjanom uspelo uiti že na tri točke prednosti (14 : 17). Jeruzalemčki so izenačili na 18 : 18, 19 : 19 in zadnjič na tekmi na 20 : 20. Sledila je kriza Jeruzalema v napadu in kar devet minut Ormožani od 42. do 51. minute niso zadeli mreže Celja. Največ težav je gostiteljem povzročala igra z igralcem več ali celo dvema, čeprav je prav ta element igre doslej bil eden najmočnejših adutov ormoške ekipe. V ekipi gostov je blestel Malus, ki je v obdobju od 41. do 52. minute kar 5 – krat zadel mrežo Blaža Kuzmiča in Tomaža Cvetka. Gosti so povedli najprej za štiri (20 : 24), nato za pet (22 : 27) in na koncu z najvišjo prednostjo šestih točk (23 : 29). Jeruzalem se ni predal in je na koncu znižal na končnih -4 (26 : 30). Obe ekipi sta si s strani številnega občinstva zaslužili veliki aplavz. V torek 12. 3. ob 18.45 uri je na Hardeku zaostala tekma kadetske lige med Jeruzalemom in Dravo.

Hardek je na kadetskem derbiju obiskalo okrog 300 gledalcev, ki so videli pravi moški rokomet. (foto: www.proviprlek.si)

STAREJŠI DEČKI A:
Sreča na strani Ormožanov
Jeruzalem – Celje PL 25 : 24 (13 : 15)
Jeruzalem:
Škrjanec, Caf, Fekonja; Lukner, Plavec 5, Grabovac, Ulaga, Ciglar, Luci, M. Hebar, Kavčič 1, G. Horvat 6 (2), Žižek Cvetko 3, D. Ozmec 2, Kosi 8, Ž. Kociper.
Derbi, kjer so točke štele dvojno, saj obe ekipi lovita uvrstitev na Final 4 si je znova ogledalo lepo število gledalcev (150 gledalcev). Jeruzalemu v 1. polčasu ni in ni stekla igra v obrambi in Celjani so bili boljši nasprotnik ter razen vodstva Ormožanov s 4 : 3 ves čas vodili. Še sreča, da Celjani niso izkoristili slabega dne gostiteljev in na odmor odšli z še višjo prednostjo kot le dveh zadetkov. Po izenačenju na 15 : 15 so Celjani znova prevzeli vse niti igre v svoje roke. Niti izostanek pordečelega Matevža Kunsta, sicer prvega strelca Celja, se ni poznal. Varovanci trenerja Blaža Cizeja so vodili v več primerih za tri (16 : 19, 17 : 20, 19 : 22). Ormožani so nizali strel za strelom na gol Celja, kjer je blestel vratar Mitja Koren, sicer letnik 1999. Fant na golu Celja je nanizal nekaj čudežnih obramb in držal Celje v prednosti. Kljub številnim zapravljenim strelom domačini niso izgubljali upanja. Obramba Jeruzalema je postajala vse čvrstejša, na golu je začel braniti kot se spodobi Kevin Caf in stekel je protinapad, kjer je v zaključku tri gole dosegel Rene Plavec. Po delnem izidu 4 : 0 so domačini prevzeli vodstvo z 25 : 23. Ob prednosti dveh točk so imeli še igralca več v polju in sedememtrovko, katero je zgrešil Tilen Kosi in ponudil novo priložnost Celjanom. Gregor Ocvirk je z lepim zadetkom znižal na 25 : 24, 30 sekund pa je gostiteljem uspelo, da izpeljejo zadnji napad, kjer so znova storili napako in ponudili nasprotniku priložnost za izenačenje, vendar je Pivovarjem zmanjkalo časa za napad in za izenačenje. Po prikazanem bi si Celjani zaslužili vsaj točko če ne več, ampak tokrat je boginja Fortuna bila na strani ormoških rokometašev, ki so z zmago ohranili 1. mesto v skupini z naskokom ene točke pred Brežicami Krškim in tremi točkami pred Celjem. Zdaj so Jeruzalemčki glede uvrstitve na Final 4 sami kovači svoje sreče.

PROGRAM TV ORMOŽ
Sreda 13. 3. ob 20.05: Jeruzalem – Celje PL (KADETI)
Četrtek 14. 3. ob 16.00 uri: Jeruzalem – Celje PL (KADETI)