ROKOMET, mlajše selekcije:
Jeruzalemčki MDA četrti v državi

Rokometni klub Jeruzalem Ormož je bil na Hardeku organizator zaključnega turnirja štirih najboljših ekip v državi pri selekciji letnika 2002 in mlajši. Za naslov državnega prvaka pri mlajših dečkih A so se pomerili: Jeruzalem Ormož & V. Nedelja Carrera Optyl, Riko Ribnica, Celje Pivovarna Laško, Trimo Trebnje. Ljubitelji rokometa so lahko uživali v zelo izenačenih predstavah, kjer bi vsaka ekipa ob kančku sreče v določenem trenutku lahko bila prvak. Na koncu so presenetljivo državni prvaki postali rokometaši Trima, ki so po dveh remijih proti Ribnici in domačinom, v tretji tekmi premagali do tedaj nepremagljive Celjane in jim pred nosom odvzeli naslov prvaka. Zadnja tekma je odločala o bronu, katerega so leto poprej v Ribnici osvojili združeni rokometaši Ormoža in Velike Nedelje. Tokrat se gostiteljem ni izšlo po željah in Ribnici je z zmago 20 : 17 pripadel bron. Kljub četrtemu mestu v taboru Združenih ni bilo čutiti razočaranja:” Prav nasprotno. Ponosni smo na četrto mesto. Naša ekipa se je drugič zapored uvrstila na Final 4, kar dokazuje, da tudi ta generacija spada v vrh slovenskega rokometa. V prvi tekmi proti Celjanom smo zapravili preveč odprtih strelov in naredili preveč tehničnih napak. Trema je naredila svoje in tudi na koncu je poraz s šestimi goli po prikazanem z naše strani previsok. Drugo tekmo proti Trimu smo zaigrali v napadu odlično, vendar nam je šepala igra v obrambi. Imeli smo lepo priložnost za zmago, vendar smo zapravili zadnji napad, kjer smo znova prišli do odprtega meta, vendar zadeli le vratnico. Tretjo tekmo smo odlično pričeli, vendar po poškodbi Roka Rubina smo nadaljevali oslabljeni tako v napadu kot v obrambi. Če dodamo še tri zgrešene sedemmetrovke v 2. polčasu smo povedali dovolj. Na turnirju so res odločale malenkosti, ki pa tokrat niso bile na naši strani. Je pa dejstvo, da v vsaki ekipi izstopa po fizičnih predispozicijah en posameznik. Naša ekipa, ki je fizično bila najšibkejša, pa je imela največ igralcev z že dobrim rokometnim znanjem in to bo naša prednost v prihodnosti. Seveda ob marljivem delu fantov na treningih tudi v prihodnje,” je po turnirju povedal pomočnik trenerja Davorin Kovačec.

V naj sedmerko so po koncu turnirja bili izbrani: Miha Gaberc (Trimo Trebnje, naj vratar), Tim Povše (Trimo Trebnje), Martin Rajk (Trimo Trebnje, naj igralec), Martin Deželak (Celje PL), Tim Kocijančič (Celje PL), Nik Čirovič (Riko Ribnica, naj strelec, 35 zadetkov), Žiga Borko (Jeruzalem Ormož & V. Nedelja Carrera Optyl).

Medalje in pokale najboljšim so podelili Goran Cvijič (generalni sekretar pri Rokometni zvezi Slovenije), Goran Debelak (komisar lige tekmovanja mladih), Jani Klemenčič (selektor kadetske reprezentance Slovenije) in Tomislav Balent (vratar Jeruzalem Ormoža).

Rezultati: Jeruzalem Ormož & V. Nedelja Carrera Optyl – Celje PL 10 : 16 (5 : 8), Riko Ribnica – Trimo Trebnje 17 : 17 (9 : 10), Jeruzalem Ormož & V. Nedelja Carrera Optyl – Trimo Trebnje 20 : 20 (10 : 11), Riko Ribnica – Celje PL 15 : 17 (7 : 7), Trimo Trebnje – Celje PL 18 : 14 (9 : 7), Jeruzalem Ormož & V. Nedelja Carrera Optyl – Riko Ribnica 17 : 20 (7 : 11).

Vrstni red: 1. Trimo Trebnje 4, 2. Celje PL 4, 3. Riko Ribnica 3, 4. Jeruzalem Ormož & V. Nedelja Carrera Optyl 1 točka.

Za Združene so četrto mesto v državi osvojili: Aleš Zemljič, Ian Mesarec; Domen Šošter, Rok Rubin 6, Žiga Herga Rizman 2, Enej Kovačec 8, Alen Kosi, Žiga Borko 5, Jure Lukman 7, Blaž Fergola 2, Gašper Cvetko 15 (7), Denis Škrinjar 1, Maj Voršič 1, Tadej Ozmec, trenerja Uroš Krstič in Davorin Kovačec.

Mlajši dečki A Jeruzalem Ormoža & Velike Nedelje Carrere Optyl so po lanskoletnem bronu letos zaključili prvenstvo kot četrti v državi.

Mlajši dečki A Jeruzalem Ormoža & Velike Nedelje Carrere Optyl so po lanskoletnem bronu letos zaključili prvenstvo kot četrti v državi.