ROKOMET, mlajše selekcije RK Jeruzalem Ormož:
Dvakrat drugi in enkrat peti

41 mladih rokometašev in štirje trenerji Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož so čez vikend sodelovali na mednarodnem turnirju v Vidovcu na Hrvaškem. Tekmovali so v konkurenci kadetov (letniki 1998 in mlajši), starejših dečkov (letnik 2002 in mlajši) in mlajših dečkov (letniki 2004 in mlajši). Kadeti in starejši dečki so osvojili končno 2. mesto, mlajši dečki 5. mesto. Med posamezniki je bil pri kadetih Marin Šutalo izbran za najboljšega vratarja turnirja, Gašper Cvetko pa za najboljšega igralca turnirja pri starejših dečkih. Na turnirju v Vidovcu je v sklopu priprav na festival evropske mladine v Gruziji nastopila tudi reprezentanca mlajših kadetov (letniki 1998 in mlajši), katere barve so branili tudi trije Ormožani: Domink Ozmec, Miha Kavčič, Gašper Horvat.

KADETI:
Presenetili kljub okrnjeni zasedbi

Ekipa je ostala brez pomoči treh reprezentantov (Dominik Ozmec, Miha Kavčič, Gašper Horvat) in zaradi šolskih obveznosti odsotnih Tilna Kosija, Tinčeka Hebarja, Nina Ulage, Gregorja Fekonje, Žana Kocipra in Anžeta Šoštariča. Kljub vsemu pa z borbeno in čvrsto igro v obrambi premagali letos drugouvrščeno ekipo Hrvaške Karlovac (13 : 11), petouvrščeno ekipo Bjelovara (13 : 9) in domači Vidovec (19 : 7). Jeruzalemčki so gladko klonili le proti reprezentanci Slovenije (23 : 10), ki je z vsemi zmagami na turnirju pod vodstvom trenerja Saše Prapotnika osvojila 1. mesto. Veseli odlična igra letnikov 1999, ki bodo naslednjo sezono zaigrali v kadetski konkurenci. Za kadete so nastopili: Marin Šutalo, Kevin Caf, Rok Koderman, Gašper Hebar, Nejc Zidarič, Luka Voljč, Boštjan Žižek Cvetko, Matej Niedorfer, Ivo Belec, Aljoša Munda, Teo Šulek, Žak Ciglar, Timon Grabovac, trenerja Uroš Krstič in Mladen Grabovac.

Ekipa kadetov je kljub okrnjenosti navdušila s pristopom na turnirju v Vidovcu.

Ekipa kadetov je kljub okrnjenosti navdušila s pristopom na turnirju v Vidovcu.

STAREJŠI DEČKI:
Drugič zapored izgubili finale v Vidovcu

Starejši dečki Jeruzalema in Velike Nedelje Carrere Optyl so drugo leto zapored izgubili veliki finale turnirja v Vidovcu. Obakrat so za Združene bili usodni rokometaši Varaždina (18 : 14). V velikem finalu so Jeruzalemčki naredili preveč napak, ki so jih drago stale. Izgubljene žoge, prejeti lahki zadetki iz protinapadov, zastreljani sedemmetrovki, slaba igra v obrambi. Dobri dve minuti pred koncem so fantje pri zaostanku s 13 : 14 zapravili napad za izenačenje. V predtekmovanju so mladi Slovenci premagali GRK Varaždin (18 : 11) in Bjelovar (19 : 12). Zdaj ekipo čaka odhod na Eurofest, ki bo letos potekal v Kopru. Za Združene so zaigrali: Aleš Zemljič, Aljaž Halabarec, Blaž Fergola, Žiga Herga Rizman, Enej Kovačec, Domen Šošter, Maj Voršič, Rok Rubin, Miha Kumer, Gašper Cvetko, Denis Škrinjar, Jure Lukman, Žiga Borko, trenerja Uroš krstič in Davorin Kovačec.

Starejši dečki so v Vidovcu znova zaigrali v svojem slogu z vzponi in padci. Ko bo teh padcev manj v igri bo tudi ekipa še uspešnejša.

Starejši dečki so v Vidovcu znova zaigrali v svojem slogu z vzponi in padci. Ko bo teh padcev manj v igri bo tudi ekipa še uspešnejša.

MLAJŠI DEČKI:
Iz tekme v tekmo napredek

Ekipa je na treh tekmah dosegla zmago proti Ivancu (7 : 2) in poraza proti Bjelovaru (1 : 10) ter GRK Varaždinu (2 : 10). Po dveh uvodnih porazih v predtekmovanju so se mladi rokometaši v tekmi za 5. mesto sprostili in presenetili z igro, ki je iz tekme v tekmo bila boljša. V ekipi je bilo kar nekaj fantov, ki so nasploh prvič nastopili na kakšnem izmed rokometnih turnirjev. V prihodnje bo ta ekipa deležna številnih turnirjev, ki bodo kaj kmalu prinesli napredek pri ekipi in posameznikih. Za letnike 2004 in mlajše so v Vidovcu nastopili: Ian Mesarec, Tit Grabovac, Vid Kovačec, Nik Meško, Žan Brenholc, Matic Kocbek, Matej Bratuša, Žan Medved, Niko Kosec, Žiga Brenholc, Sergej Trstenjak, Nino Dragarič, trener Davorin Kovačec.

Mlajši dečki so iz tekme v tekmo napredovali in v tekmi za 5. mesto premagali sovrstnike iz Ivanca. S to zmago so zadovoljili apetite trenerjev pred turnirjem.

Mlajši dečki so iz tekme v tekmo napredovali in v tekmi za 5. mesto premagali sovrstnike iz Ivanca. S to zmago so zadovoljili apetite trenerjev pred turnirjem.