Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 12. 6. 2015, do 7. ure dne 15. 6. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 12. 6. 2015

Ob 15:28 uri smo v Kajžarju obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer je prišlo do spora med sorodniki. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA 13. 6. 2015

Ob 08:52 smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Velike Nedelje. Opravljen ogled kraja in sledi zbiranje obvestil v zvezi izsleditve storilca. Po zbranih obvestilih bomo poslali na državno tožilstvo kazensko ovadbo.

NEDELJA 14. 6. 2015

Ob 00:05 smo bili obveščeni o prometni nesreči na območju Sejancev. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je sopotnik v vozilu zadobil hudo telesno poškodbo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil osebni avtomobil po lokalni cesti v naselju Sejanci iz smeri naselja Bratonečice v smeri proti naselju Vičanci in ker hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste ter svojim vozniškim sposobnostim (ovinek, ozko vozišče, vožnja pod vplivom alkohola), je osebni avtomobil v ovinku zaneslo v desno izven vozišča preko makedamske bankine v obcestni jarek, nakar je trčil v betonski propust dovozne poti. Sopotnik zadaj, kateri pri vožnji ni uporabljal predpisanega varnostnega pasu, je pri tem padel iz vozila in obležal na vozišču lokalne ceste zraven osebnega avtomobila. Pri tem se je telesno poškodoval zaradi česar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Ptuj, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil hude telesne poškodbe. Zoper povzročitelja bo na državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Ob 11:16 nas je klical občan iz Strjancev, katerega je motil močan hrup. Patrulja je po zbranih obvestilih zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

Ob 15:11 nas je občanka iz Grab obvestila o najdi odvrženega tujega potnega lista ob nabrežju reke Dravi.

Ob 17:15 smo bili obveščeni o požaru na osebnem avtomobilu na ormoški avtobusni postaji. Prostovoljna gasilka oz. tamkajšnja prodajalka sladoleda je uspela požar pri motorju vozila sama pogasiti z gasilnim aparatom.

Ob 19:00 smo obravnavali kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe, katero je bilo izvršeno v soboto dne 13.6.2015. Sprejet je bil predlog za pregon. Po zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20:25 uri smo bili obveščeni o požaru na območju Velike Nedelje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi sežiganja odpadkov s strani znane osebe. Po vseh zbranih obvestilih bomo izvedli ustrezen ukrep.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 15. 6. 2015:
– med 8.6.2015 in 21.6.2015 bomo izvajali poostren nadzor glede upoštevanja hitrosti vožnje;
– ob rednem delu bomo opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.
PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvrad Cvetko, komandir