Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 30. 9. 2016, do 7:00 ure dne 3. 10. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 30. 9. 2016

Ob 06:30 smo na območju Sv. Tomaža obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 13.00 uri smo policisti PP Ormož na območju Ljutomera opravili hišno preiskavo, pri kateri smo osumljencu zasegli posušene rastlinske delce, za katero sumimo, da gre za prepovedano drogo – marihuano. V zvezi s tem policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil, zoper osumljenca pa bomo podali kazensko ovadbo na tožilstvo.

Ob 14:20 smo na Policijski postaji sprejeli Zapisnik o sprejemu predloga za pregon za kaznivo dejanje »Neplačevanje preživnine«. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

SOBOTA 1.10. 2016

Ob 08.30 uri smo bili s strani občanov obveščeni o objestni vožnji voznika sivega vozila znamke Fiat Punto. Policisti PP Ormož so vozilo in voznika izsledili. V postopku je bilo ugotovljeno, da mladoletni voznik vozi vozilo pod vplivom alkohola ter brez vozniškega dovoljenja. Zaradi vseh kršitev, mu je bilo odvzeto vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 09.20 uri smo v naselju Vinski Vrh obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je povzročiteljica prometne nesreče, zaradi odvzema prednosti, povzročila prometno nesrečo in s kraja pobegnila. S strani patrulje je bila izsledena. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Ob 12.15 uri smo v okolici Ormoža obravnavali prometno nesrečo z udeležbo otroka. Opravljen je bil ogled pri čemer je bilo ugotovljeno, da je otrok, kot voznik skiroja, zapeljal z dvorišča na lokalno cesto ter trčil v desno stran vozila, katero je pripeljalo pravilno po lokalni cesti. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

NEDELJA 2. 10. 2016

Ob 16:55 uri smo v naselju Gorišnica ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je pred tem v naselju Trgovišče nepravilno prehiteval in s tem ogrožal ostale udeležence v prometu, za tem je tudi nadaljeval v nevarno vožnjo in ogrožal lastno varnost in varnost drugih udeležencev. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,75 mg/l). Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 19.28 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Stanovno. Opravljena je bila intervencija, kjer je bil kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 3.10. 2016:

– V času od 3. 10. 2016 do 16. 10. 2016 bomo policisti izvajali aktivnosti v zvezi poostrenega nadzora za zagotavljanje večje varnosti pešcev v prometu.
– Med 3. 10. 2016 in 7. 10. 2016 sodelujemo pri projektu OŠ Ivanjkovci, imenovanem »prometna kača«, kjer policisti izvajamo kontrolo prometa v okolici osnovne šole.

PRIPRAVILA:
Kristijan Dogša, policist I
in Edvard Cvetko, komandir