Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7. ure dne 3. 10. 2016 do 7. ure dne
4. 10. 2016 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 3. 10. 2016

Ob 10.14 uri smo bili obveščeni o iztekanju vode v stanovanju v okolici Ormoža in kjer se najemnik ne odziva na klice. Na kraju smo ugotovili, da je bil stanovalec doma in je z njim vse v redu. Postopek za sanacijo iztekanja vode je prevzel predstavnik lastnika stanovanja.

Ob 10.15 uri smo bili obveščeni da se v naselju Obrež oseba že nekaj dni ne odziva na klice, in obstaja nevarnost da je z njo nekaj narobe. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da je oseba doma in ne potrebuje nikakršne pomoči.

Ob 11.27 uri je bil na policijski postaji sprejet zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 23:50 uri smo na Ljutomerski cesti v Ormožu ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,45 mg/l) zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in vročen plačili nalog.

Ob 1:11 uri smo na lokalni cesti Hujbar – Desnjak ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,62 mg/l) zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja pa bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 5:30 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek v naselju Miklavž pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za torek dne 4. 10. 2016:

– V času od 3. 10. 2016 do 16. 10. 2016 bomo policisti izvajali aktivnosti v zvezi poostrenega nadzora za zagotavljanje večje varnosti pešcev v prometu.

– Med 3. 10. 2016 in 7. 10. 2016 policisti sodelujemo pri projektu OŠ Ivanjkovci, imenovanem »prometna kača«, kjer policisti izvajamo kontrolo prometa v okolici osnovne šole.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cverko, komandir