PONEDELJEK 2. 11. 2020
Ob 1:29 uri smo prejeli prijavo o motenju nočnega miru in počitka z glasno glasbo na območju naselja Koračice, patrulja je ob prihodu na kraj zaznala kršitev ter kršitelja pozvala, da utiša glasbo, kar je tudi storil, zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog. Ob 2:15 uri smo ponovno bili obveščeni, da kršitelj nadaljuje s kršitvijo, ob prihodu na kraj je kršitev ponovno bila zaznana, kršitelj pa ni upošteval zakonitega ukaza policista, zaradi česar je bilo zoper njega odrejen pridržanje po določilih Zakona o prekrških.

TOREK 3. 11. 2020:

Ob 16.53 smo bili obveščeni o kršitvi odloka o prepovedi zbiranja. Policisti na kraju niso ugotovili elementov prekrška. Zadeva so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 20.20 smo pri ilegalnem prehodu državne meje prijeli tri državljane Sirije. Po končanem postopku bodo osebe predane HVO.

Ob 20.33. je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.39 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku prepovedana nadaljnja vožnja, proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

SREDA 4. 11. 2020:

Ob 9.15 uri smo na mednarodnem mejnem prehodu Središče ob Dravi, hrvaškim varnostnim organom izročili tri državljane Sirije, kateri so pred tem nedovoljeno vstopili v Republiko Slovenijo.

Ob 12:10 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na enem od parkirišč v naselju Ivanjkovci.

Ob 00:46 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

ČETRTEK 5.11. 2020

Ob 12:37 smo v postopek prevzeli dva drž. Afganistana, katera sta ilegalno vstopila v državo. Osebi bosta po končanem postopku predane Madžarskim varnostnim organom.

Ob 14.13 so policisti imeli v postopku delavce-tujce, ki opravljajo delo na terenu. Pri tem so enemu tujcu drž. Slovaške izrekli globo zaradi kršitve Zakona o tujcih.

Ob 17.11 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kat., do katere je prišlo zaradi nepravilno naloženega tovora. Zadevo so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 18.15 smo bili obveščeni o grožnjah prijaviteljici. S prijaviteljico razgovor ni bil mogoč, saj je bila preveč opita.

Napoved aktivnosti za petek 6.11. 2020 in vikend:

– V času od 6.11.2020 pa do 15.11.2020 bomo na območju PU Maribor izvajali poostren nadzor v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na psihofizičnem stanju voznikov.
– Ponovno pozivamo vse da v kolikor opazite sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.) in spoštovanju Odlokov namenjenih spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP ORMOŽ