ROKOMET, mlajše selekcije RK JERUZALEM ORMOŽ:
Kadeti Jeruzalema peti v Koprivnici

V Koprivnici je potekal 8. memorijalni turnir Bratov Đelekovčan, ki sta tragično umrla v prometni nesreči. Turnirja se že vrsto let udeležujejo mlajše selekcije RK JERUZALEM Ormož. Letos so pravico nastopa imeli letniki 2000 in mlajši. Sodelovalo je šest ekip iz štirih držav: gostitelji Koprivnica, Karlovac (peta ekipa hrvaškega prvenstva), Medveščak Zagreb, Komlo (Madžarska), Borac Banja Luka (prvak BiH) in Jeruzalem (Slovenija).

RK JERUZALEM ORMOŽ –
Letniki 2000 in mlajši


Jeruzalemčki so bili na turnirju daleč najmlajša in fizično najslabša ekipa (le štirje igralci letnika 2000). Kljub vsemu so prisotne navdušili z borbenostjo in tehničnim znanjem. V skupini so naši fantje najprej klonili proti Koprivnici (14 : 15), ki je imela močan veter v hrbet s strani obeh sodnic, ki sta s svojimi odločitvami v prid gostiteljev le preveč pretiravali, a je klop Jeruzalema ostala povsem mirna:” Udeležbo na turnirju smo izkoristili predvsem za uigravanje kadetske ekipe, katero bodo letos sestavljali letniki 2001 in mlajši. Smo šele na začetku priprav (opravili le štiri treninge) in rezultat ni bil v ospredju. Vsi fantje so dobili minutažo in iz tekme v tekmo pričakujemo napredek v igri. Največ časa bomo tudi letos posvetili igri v obrambi,” je po turnirju povedal trener Uroš Krstič.

Ormoške mlajše selekcije že leta in leta odhajajo na turnir v Koprivnico.


Drugo tekmo v skupini so Ormožani odigrali proti petouvrščeni ekipi Hrvaške Karlovcu. Osem minut pred koncem (2 x 20 minut) so Slovenci zaostajali le za gol, nato pa v nizu zapravili štiri 100% priložnosti (dve sedemmetrovki, dva protinapada) in sledila je kazen s strani Karlovca, ki je na koncu slavil s +7 (12 : 19). V tekmi za peto mesto so Ormožani premagali zagrebški Medveščak s 26 : 23:” V tem srečanju smo želeli skozi celotno tekmo čim več teči, saj je nasprotnik enostavno bil fizično premočan za nas in težko se je bilo obraniti. S tekom smo utrudili nasprotnika, ki je proti koncu več grešil od nas in edina zmaga na turnirju je bila več kot zaslužena. Lahko smo zadovoljni z igro na turnirju. Edino kar je bilo slabo so zadnje minute tekme proti Karlovcu, ko smo povsem zatajili pri realizaciji metov. Sicer pa organizatorju same pohvale. Kvaliteten turnir, odlična prehrana, gostoljubnost. Le sojenje bi moralo biti bolj korektno,” je še zaključil Krstič. Zmage na turnirju se je veselila ekipa Borca, ki je v finalu premagala Karlovac.

Na turnirju je nastopilo šest ekip iz štirih držav.


Za Jeruzalem so zaigrali: Žan Firšt Šeruga, Denis Škrjinar, Rok Rubin, Blaž Fergola, Gašper Hebar, Aljoša Munda, Žan Toplak, Enej Kovačec, Uroš Horvat, Niko Sovič, Teo Šulek, Naj Pivec, Tobi Torič, Gašper Cvetko in trenerja Uroš Krstič ter Davorin Kovačec.
V soboto 9. septembra je pred Jeruzalemčki novi mednarodni turnir v Ludbregu. Nastopila bo ekipa letnikov 2002 in mlajši.