ROKOMET, NOGOMET:
Danes 3. junija tekma Jeruzalem – Slovenija 1996; Središče potrdilo 5. mesto v Superligi

ROKOMET:
Jeruzalem – Slovenija 96 3. junija 2013 ob 16.45 uri

Športna dvorana Hardek bo danes ob 16.45 uri gostila pripravljalno tekmo med slovensko reprezentanco letnika 1996 in slovenskim prvoligašem Jeruzalemom. V vrstah izbrane vrste bosta nastopila tudi Ormožana Miha Kolmančič in Rok Cvetko, ki sta med 18 izbranci selektorja Saša Prapotnika. Na drugi strani bodo za Vinarje zaigrali nekateri člani, mladinci in kadeti ter nekaj novih obrazov, ki so na preizkušnji za naslednjo sezono. Mlade Slovence v mesecu juliju, natančneje od 13. do 20. julija, čaka nastop na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu na Nizozemskem. Slovenija je v skupini skupaj z Norveško, Hrvaško in Nemčijo.

Utrinek s tekme 1. B SRL med HERZ Šmartno - Velika Nedelja Carrera Optyl. Obe ekipi sta ostali v 1. B SRL.

ROKOMET:
Šmartno se je odpovedalo nastopu v 1. SRL

Rokometni klub Šmartno se je zaradi prevelikega finančnega zalogaja odpovedal nastopu v elitni druščini. Tudi če bi klub ostal na istem proračunu je strošek tekmovanja v 1. SRL od stroška v 1. B SRL večji za 13.000 EUR. V današnjih časih je težko zadržati isti proračun, kaj šele ga dvigniti, pa čeprav se marsikdo nasmeji ob vsoti 13.000 EUR. A tudi te vsote danes od sponzorjev težko dobiš. Z istimi težavami in nasploh kako preživeti sezono se ukvarjajo tudi ostali klubi, razen Celja PL ter Gorenja Velenja. Izjema ni niti koprski Cimos, ki bo težko ostal v 1. SRL. Tudi krovna organizacija bi morala na sponzosrki ravni vseh lig za rokomet narediti veliko več, se bolje organizirati in rokomet bolje promovirati na vseh ravneh, ne samo za reprezentanco, ampak tudi domače klubsko tekmovanje, tekmovanje mladih, mini rokomet na osnovnih šolah. Po pravilih ima zdaj priložnost napredovanja tretjeuvrščeni klub 1. B SRL in to je Dol Hrastnik. Če ne bo Dol Hrastnik izrazil želje po napredovanju, potem je na vrsti enajstouvrščeni klub 1. SRL in to je Sevnica.

NOGOMET:
Središče slavilo v Bukovcih; Ormož prost
Rezultati 25. kroga:

Drava Ptuj – Gerečja vas 4 : 3
Stojnci – Podvinci 0 : 0
Boč Poljčane – Hajdina 2 : 2
Bukovci – Središče ob Dravi 2 : 5 (strelci za Središče: Josip Novak 9., 48. iz 11m., 53; Miha Sakelšek 82.; Aleš Lesjak 86..

Vrstni red: 1. Drava 65, 2. Stojnci 51, 3. Podvinci 45, 4. Gerečja vas 43, 5. Središče 30, 6. Bukovci 23, 7. Boč 23, 8. Carrera Optyl Ormož 13, 9. Hajdina 12, 10. Oplotnica 5.

Naslednji 26. krog prinaša še tretji lokalni derbi v letošnjem prvenstvu med nogometaši Središča in Ormoža.