ROKOMET, NLB Leasing liga, 10. krog:
Slaba igra bo pozabljena, točke zabeležene
Jeruzalem – Sevnica 28 : 24 (13 : 11)
Jeruzalem:
Balent (11 obramb), Šutalo (3 obrambe); Kavčič, Horvat, Bogadi 1, Čudič 6 (4), Veselko, Žuran 9, Grizolt 1, Kocbek 5, Ozmec, Mesarić 2, Petrovič, Rajšp 2, Cirar 3, Kolmančič. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Jeruzalem 5/4; Sevnica 2/2.
Izključitve: Jeruzalem 6; Sevnica 14 minut.
Igralec tekme: Rok Žuran (Jeruzalem Ormož).
Po dolgem času je ekipi Jeruzalema pomagal kapetan Bojan Čudič, ki se je vrnil na igrišče po poškodbi prsta. V ekipo sta se vrnila tudi Rok Žuran in Danijel Mesarić, ki nista zaigrala na zadnji tekmi v Novem mestu. Trdnjava Hardek je tokrat pred le 200 gledalci gostila zadnjeuvrščeno Sevnico, ki je v Ormož pripotovala z le enajstimi igralci. Igra Vinarjev, ki so nastopili brez poškodovanega Siniše Radujkovića, je bila slaba skozi celotno tekmo. Le na račun nekaj dobrih obramb Marina Šutala v prvem in Tomislava Balenta v drugem polčasu ter po zaslugi individualne kvalitete Žurana, Čudiča ter mladinskega reprezentanta Jureta Kocbeka se je ekipa trenerja Saše Prapotnika veselila osme prvenstvene zmage:” Dobre ekipe zmagujejo tudi takrat, ko igrajo slabo,” je bil najpogostejši stavek po tekmi v ormoški slačilnici. Razumljivo je, da ekipa ne more skozi celotno sezono držati visokega nivoja igre in da bodo v zaključku prvega dela sezone prisotni padci:” Vemo, da so pred nami padci in vemo, da je potrebno še marljivo naprej trenirati, da bo teh padcev do novega leta čim manj,” je povedal trener Prapotnik. Jeruzalem po desetih krogih s 16 točkami zaseda visoko tretje mesto. V sredo 18. novembra ob 19.00 uri gostuje pri vodilnem Gorenju.

Rok Žuran je bil najboljši posameznik tekme proti Sevnici. V 2. polčasu je gostom nasul kar osem zadetkov.

Rok Žuran je bil najboljši posameznik tekme proti Sevnici. V 2. polčasu je gostom nasul kar osem zadetkov.

ROKOMET, 2. SRL, 6. krog:
Preveč napak!
Cerklje – V. Nedelja Carrera Optyl 31 : 27 (16 : 12)
V. Nedelja Carrera Optyl:
Peter Zorec 6, Dejan Kociper 8, Filip Bombek 2, Damir Mavrič 5, Aleš Bezjak 1, Timon Grabovac 2, Tadej Preac 12obr., Vid Lukman 1, Matic Škrjanec, Domen Lorenčič, Tadej Vukan 2, Denis Zorec, Niko Gašič, Matic Marin. Trener: Matjaž Hanželič

MLADINCI, 1. SRL:
Pomembna zmaga v Škofji Loki
Škofja Loka – Jeruzalem 20 : 21 (13 : 8)
Jeruzalem:
Šutalo, Caf, Fekonja; Koderman, Horvat 8, Kavčič 3, Ozmec 1, Kolmančič 3, Grabovac, Lukman, Kociper 1, Šandor 2, T. Hebar, Šoštarič 3.
Domačini so od začetka tekme visoko vodili (5 : 1, 7 : 2, 10 : 4, 13 : 7, 15 : 9), vendar se tokrat gostje iz Ormoža niso predali. Po nekaj obrambah vratarja Kevina Cafa je ekipa v 2. polčasu nižala prednost iz minute v minuto in izid izenačila na 17. Po vodatvu Škofjeločanov z 19 : 18 so Ormožani dosegli tri zadetke zapored in spreobrnili izid sebi v prid (19 : 21). Domačini so od 51. do 60. minute dosegli le en zadetek. V nedeljo 22. 11. ob 17.00 uri Jeruzalemčki pri Veliki Nedelji gostijo Dol Hrastnik.

MLADINCI, 2. SRL:
Blizu zmage
V. Nedelja Carrera Optyl – Slovenj Gradec 2011 30 : 30 (16 : 14)
V. Nedelja Carrera Optyl:
Timotej Jaušovec, Luka Voljč, Filip Bombek 9, Žak Ciglar 3, Matic Škrjanec, Tadej Vukan 7, Uroš Kosi 2, Niko Gašič, Matic Marin 9. Trener: Matjaž Hanželič
Oh ti možje v črnem!

KADETI:
Pričakovana zmaga v Murski Soboti
Pomurje – Jeruzalem 14 : 37 (6 : 20)
Jeruzalem:
Milec, Firšt Šeruga; Notersberg 5, Voljč 5, Šoštarič 7, Šulek 2, Niedorfer 5, G. Hebar 5, T. Hebar 2, Sovič 4, Torič 2.
Rezultat pove vse. Priložnost za igro so dobili fantje letnika 2000 in 2001. V nedeljo 22. 11. ob 15.00 uri Jeruzalemčki pri Veliki Nedelji gostijo Arcont Radgono. Še pred tem v sredo 18. 11. ob 19.30 uri čaka ekipo gostovanje v Slovenj Gradcu.

Kadeti so po pričakovanjih v okrnjeni zasedbi visoko zmagali v Murski Soboti.

Kadeti so po pričakovanjih v okrnjeni zasedbi visoko zmagali v Murski Soboti.

STAREJŠI DEČKI A:
Odličen 2. polčas
Fužinar – V. Nedelja Carrera Optyl & J. Ormož 15 : 25 (10 : 10)
V. Nedelja Carrera Optyl & J. Ormož:
Zemljič; Munda, Borko 1, Rubin, Fergola 1, Toplak 4, Kuhar 3, Torič 3, Herga Rizman 1, Cvetko 5, Sovič 5, Lukman, Kovačec 1, Voršič 1.
Znova so naši fantje odigrali katastrofalen 1. polčas, kjer jih je še pred hujšim reševal vratar Aleš Zemljič. Po nekaj menjavah pri izidu 12 : 12 je prineslo popolni preobrat na igrišču. Od 27. do 50. minute je ekipa prejela le tri zadetke in dokazala, da zmore zaigrati po željah trenerjev tudi v obrambi. Ta teden sta pred ekipo dve tekmi. V sredo 18. 11. ob 18.15 uri ekipo čaka gostovanje v Slovenj Gradcu, v soboto 21. 11. ob 16.15 uri k Veliki Nedelji prihaja zasedba Graza.

Obramba SDA je bila odlična v 2. polčasu, ko je prejela le pet zadetkov.

Obramba SDA je bila odlična v 2. polčasu, ko je prejela le pet zadetkov.

STAREJŠI DEČKI B:
Po tradiciji od odličnega do slabega
Fužinar – J. Ormož & V. Nedelja Carrera Optyl 21 : 26 (10 : 13)
J. Ormož & V. Nedelja Carrera Optyl:
Zemljič; Rubin 3, Herga Rizman 1, Kovačec 5, Novak 1, Borko 3, Lukman 2, Fergola 1, Cvetko 8, Voršič 2.
Po tradiciji je ekipa SDB igrala od odličnega do slabega. Ekipa je večkrat povedla za pet zadetkov (10 : 15) in namesto, da prednost še poviša je delala napake, ki so jih borbeni gostitelji vedeli kaznovati (19 : 20). V zaključku tekme le pravi obraz Združenih in serija 5 : 0 (19 : 25). Obramba z vratarjem Zemljičem je lahko še bistveno boljša in morala bo biti, saj sta pred ekipo dve tekmi v tem tednu. V sredo 18. 11. ob 17.00 uri sledi gostovanje v Slovenj Gradcu, v soboto 21. 11. ob 15.00 uri k Veliki Nedelji prihajajo Rače.

Rok Rubin (SDB) je odigral odlično tekmo v obrambi.

Rok Rubin (SDB) je odigral odlično tekmo v obrambi.


Obramba SDA je bila odlična v 2. polčasu, ko je prejela le pet zadetkov.

Obramba SDA je bila odlična v 2. polčasu, ko je prejela le pet zadetkov.

MLAJŠI DEČKI A:
Gorenje premočno
V. Nedelja Carrera Optyl & J. Ormož – Gorenje 17 : 24 (7 : 12)
V. Nedelja Carrera Optyl & J. Ormož:
Mesarec; Kovačec, K. Šošter, Ozmec 4, Kocbek 1, Trstenjak, Trunk, Kosi 12.
Kljub borbeni predstavi so velenjske Ose zasluženo ugnale Združene, ki so zaigrali v okrnjeni zasedbi. Prednost Gorenja je bila najvišja pri izidu 11 : 22. V naslednjem krogu ekipa gostuje v Mariboru.

MLAJŠE DEKLICE A:
Zmaga nad Ptujčankami

Mlajše deklice A ŽRK Ormož so se v soboto pomerile z vrstnicami ŽRK Tenzor DP-Logik Ptuj. Tekma se je začela precej zaspano, a so se deklice v nadaljevanju razigrale ter prikazale solidno igro. Ormožanke so bile skozi celotno tekmo boljše nasprotnice in so zmagale z rezultatom 9 : 16. K temu je veliko pripomogla tudi vratarka Kaja Korpar s 13 obrambami. Naslednjo tekmo bodo deklice ŽRK Ormož odigrale proti ŽRK Branik v soboto, 21.11. 2015 v večnamenski dvorani v Gorišnici.
ŽRK Ormož: Annemarie Trunk, Lorella Kolenko, Anna Tiya Cvetko, Alina Planinc, Lana Zadravec, Teja Cimerman, Kaja Korpar, Klara Ropoša, Tajda Kreč, Liza Kandrič, Zoja Kirič, Žanamari Kaloh, Neja Polak, Pia Kolbl Novak. Trenerja: Sanja Potočnjak in Robi Mesarec

Mlajše deklice ŽRK Ormož.

Mlajše deklice ŽRK Ormož.

MLAJŠI DEČKI B:
Dober 2. polčas
J. Ormož & V. Nedelja Carrera Optyl – Gorenje 8 : 21 (2 : 13)
J. Ormož & V. Nedelja Carrera Optyl:
Mesarec; Kovačec, K. Šošter, Kokol, Kocbek 3, Trstenjak 4, Trunk, M. Meško 1, Dogša.
Ekipi letnikov 2004 in mlajši nikakor ne uspe enkrat zaigrati v popolni zasedbi, kar se pozna tudi pri rezultatih. Ose so dokazale zakaj so daleč najboljša ekipa na Vzhodu in med najboljšimi v državi. Z odlično obrambo so gostiteljem preprečevali zadetke. Šele v 2. polčasu je domača ekipa nekoliko zadihala in ublažila poraz. V naslednjem krogu ekipa gostuje v Mariboru.