ROKOMET, 1. SRL, Liga za obstanek 5. krog:
S točko v Izoli do obstanka v ligi
Izola IP – Jeruzalem 34 : 34 (17 : 19)
Izola IP:
Gregorič, Ti. Ponikvar (12 obramb), Kevič (2 obrambi); Jurič 3, Jelovčan 3, Dolenc, Gorela, Božič 7 (1), Kojić, Bubnič, Čosić 8, Redžić 8, Fidel 1, Smolnik 4, To. Ponikvar, Slobodnik.
Jeruzalem: Belec (10 obramb – 2 x 7m), Žuran; Mavrič, Mesarić 5, Gregorc 7, Rajšp, Bogadi 2, Žmavc 1, Radujković 4, Čudič 6 (1), Levanič 1, Kirič, Kljajič, Šišmanovič 8.
Sedemmetrovke: Izola IP 4/1; Jeruzalem 1/1.
Izključitve: Izola IP 4; Jeruzalem 12 minut.
Igralec tekme: Jan Gregorc (Jeruzalem Ormož).

Ormožani so v 1. polčasu že vodili za pet točk.

Jeruzalem si je s točko v Izoli zagotovil obstanek v elitni ligi tudi prihodnje leto. To bo že enajsta zaporedna sezona Ormožanov v najmočnejši druščini. Se kdo od malih klubov v Sloveniji lahko pohvali s takšno kontinuiteto? Lahko, a le Ormož! V teh letih so na Hardeku v vrhunske rokometaše dozoreli Marko Bezjak (Gorenje, Magdeburg), Gregor Čudič (Maribor), Aljoša Štefanič (Maribor), David Koražija (Veszprem, Metalurg), Rok Žuran (Celje PL), Alen Blažević (Szeged), Rok Golčar (Gorenje), Tadej Sok (Maribor) in še bi lahko naštevali. V lepem spominu so ormoškim navijačem ostali še Aleš Belšak, Aleš Mesarec, Mladen Grabovac, Robert Bezjak, Alan Potočnjak, Vedran Huđ, Alen Melnjak, Darjan Ivanuša, Iztok Korpar, Primož Krabonja in mnogi drugi. V ozadju prihaja novi val odličnih ormoških rokometašev letnikov 1996 in mlajših, ki bodo že kaj kmalu v prihodnosti prevzeli glavne vloge na parketu v ormoškem dresu. Kar štiri različne generacije so se uvrstile na zaključne turnirje državnega prvenstva.

Danijel Mesarić (Jeruzalem) je poleg petih zadetkov imel veliko minutažo tudi v obrambi.

V 1. polčasu tekme v Kraški so Vinarji bili boljši tekmec in v večih primerih vodili že za pet točk (14 : 19). Žal v zadnjih štirih minutah prvega dela gostom več ni uspelo zadeti izolskega gola in gostitelji so se z delnim izidom 3 : 0 približali le na dva zadetka zaostanka (17 : 19). Že število prejetih zadetkov dokazuje, da sta obe ekipi pozabili na igro v obrambi. Tudi v nadaljevanju sta moštvi nadaljevali v podobnem slogu imenovanem “teci in vrži”. Izolanom je uspelo po seriji 4 : 0 povesti 21 : 20 in to je bilo šele drugo vodstvo Primorcev na tekmi. V zaključku si nobeni izmed ekip ni uspelo ustvariti večje prednosti od dveh golov. Izolani so vodili z 28 : 26, Ormožani s 33 : 31 in v 56. minuti s 34 : 32. Žal gostom do konca več ni uspelo doseči gola in Izola je na koncu imela celo napad za zmago, vendar je ob obilici sreče Jeruzalemčkom uspelo zadržati neodločem rezultat (34 : 34). Vinarji so v Kraški imeli tudi glasno podporo svojih navijačev Ormožanov, ki so tudi bili pomemben dejavnik pri osvojitvi točke na težkem gostovanju v Izoli. V 6. krogu Lige za obstanek Jeruzalem v petek 26. aprila gostuje pri Krškem.

Padec enega od sodnikov para Masleša - Žibret je Vinarjem prinesel točko v Izoli. Namreč domačini so imeli obetaven zadnji napad za zmago, a sta sodnika prekinila igro zaradi padca enega izmed sodnikov.