Matjaž Šef in Domen Borko iz Obreža ter Denis Novak in Miha Rakovec iz Središča ob Dravi so mladeniči, ki jih druži veselje do PONY koles in to takšnih s častitljivo starostjo, najdenih na podstrešjih ali v najtemnejših kotih posameznih domačij. »Kolesa, ki so jih z manjšimi popravili znova vrnili v funkcijo, so stara več kot 50 let, a še vedno kos svojemu namenu,« pravijo fantje, ki so z njim prekolesarili že pot do Portoroža, včeraj popoldne pa so krenili na pot do Splita. Računajo, da bodo s »poneki« do Splita potrebovali 5 dni, in prekolesarili 470 kilometrov. Iz Središča so krenili do Varaždina, potem do Novega Marofa proti Zagrebu ter pot nadaljevali: Jastrebarsko – Karlovac – Plitvička jezera – Gračac – Knin – Drniš – Split.
Prvi dan so imeli v načrtu prekolesariti 60 kilometrov, naslednje dni pa po 100 kilometrov na dan.
Seveda svojega podviga niso prepustili naključju. Z njimi bo potoval tudi Žan Kocuvan s kombijem, kjer bo vsa potrebna potovalna oprema in tudi dve rezervni PONY kolesi za vsak slučaj.

Na pot so krenili izpred pivovarne SKOLIBEER, Mateja Skolibra, s.p. na Grabah 7 (Središče ob Dravi), ki je tudi glavni sponzor PONY podviga, a so ga z donacijami podprli tudi: Občina Središče ob Dravi, Tehnološki center JAKL, Technopur d.o.o., Društvo za telesno vzgojo, Trstenjak Franc, s.p. – Bencinski servis & Bar Središče ob Dravi; Bar Herceg – Ana Trstenjak s.p.; Vanilla Caffe (ERx Bar Pelican); Enološko svetovanje, Nejc Borko, s.p., in AHAC d.o.o. Središče ob Dravi