Sinoči je v Domu kulture potekala osrednja občinska proslava ob Dnevu Državnosti, ki jo v Ormožu združimo z otvoritvijo festivala ORMOŠKO POLETJE.
V kulturnem programu je nastopil Trobilni sekstet GŠ Ormož pod vodstvom Slavka Petka, Mladinski pevski zbor OŠ ORMOŽ pod vodstvom Alenke Šalamon, ter dijakinje ormoške gimnazije: mlada pesnica Ana Zemljič ter violinistka Živa Šilak in harmonikarka Katja Strelec. Še pred proslavo pa je ob vodometu pred hotelom zaigrala ormoška godba na pihala.
Slavnostni govornik je bil župan ALOJZ SOK, ki je v svojem govoru obudil spomin na slovensko pot do samostojne države in naštel investicije, ki jih leto 2017 prinaša krajem po občini.

V okviru 5.prireditve ORMOŠKO POLETJE 2017 sta nastopila Tajana Novak (marimba) in Tomaž Zamuda (klavir). V svojem glasbenem repertoarju združujeta čarobne zvoke marimbe in klavirja. Raziskujeta predvsem literaturo sodobnih, a tradicionalno orientiranih komponistov. Gre za svežo glasbeno zasedbo, katere inštrumentalni sestav je eden od redkih v slovenskem prostoru, tako sta navdušila tudi zbrane v ormoškem Domu kulture.

Že nocoj ob 21.uri pa nas na grajskem dvorišču čaka koncert Tinkare Kovač in Gala Gjurina. Tudi to bo še eno prijetno glasbeno doživetje! Vabljeni v objem grajskih zidov. ( V primeru dežja, bo koncert v Domu kulture. )

Mladinski pevski zbor OŠ ORMOŽ s solistko Nastjo Meško

Pesnica Ana Zemljič, dijakinja Gimanzije Ormož

 

Tajana Novak in Tomaž Zamuda na odru ormoškega Doma kulture