Italijanska skupina Safilo je z logističnim podjetjem Znass Transport podpisala pogodbo o prodaji proizvodnega obrata v Ormožu, ki bo konec junija skladno z napovedmi prenehal s proizvodnimi dejavnostmi, so danes sporočili iz Safila. Vrednosti prodajne pogodbe niso navedli.

Podjetje Znass Transport je po navedbah Safila eno vodilnih logističnih akterjev v Sloveniji. Kot je zapisano na spletni strani tega podjetja s sedežem v Brusnicah, je podjetje Znass družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1990.
Takrat so začeli z avtomehanično delavnico, popravilom osebnih vozil, pozneje so med svoje dejavnosti dodali še gradbeništvo, notranji transport in mednarodni cestni prevoz. Danes je osrednja dejavnost podjetja mednarodni cestni transport.

Kot je znano, je skupina Safilo pred dnevi nenadoma prekinila pogajanja s pomurskim Carthagom, čeprav so bili tik pred podpisom pogodbe. Ormožu se je namreč s Chartagom obetalo okrog 300 novih delovnih mest. O številu možnih zaposlitev, ki jih bo prineslo logistično podjetje Znass Transport zaenkrat še ne poročajo.