Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 20. 11. 2015, do 7. ure dne 23. 11. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 20. 11. 2015
Ob 7:40 smo na podlagi pisne odredbe opravili privedbo občana iz Ormoža na Okrožno sodišče na Ptuj.

Ob 9:01 je občan iz Hardeka, na PP prijavil izgubo bančne kartice Eurocard.

Ob 10:04 smo po obvestilu osebe iz enega od ormoških javnih zavodov, pričeli z zbiranjem obvestil v zvezi KD Nasilje v družini na območju mesta Maribor.

Ob 13:31 smo sprejeli pisno prijavo oškodovanega podjetja iz Žerovinc v zvezi KD Poškodovanje tuje stvari.

Ob 14:40 je oškodovanka iz Hardeka prišla na PP prijavit tatvino mobilnega telefona.

Ob 15:50 je na PP prišla občanka iz Huma pri Ormožu ter prijavila, da ji je partner s katerim živita v skupnem gospodinjstvu, danes in že več krat nazaj, vzel mobilni telefon. Napotena na zasebno tožbo.

Ob 18:45 smo sprejeli v pridržanje osumljenko KD Ropa iz območja PP Gorišnica.

Ob 00:28 smo bili obveščeni o dogodku. V Savcih je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 1:24 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Podgorcih, vendar je bilo ugotovljeno, da je bila prijava lažna in bo prijavitelju izdan plačilni nalog, saj je lažno naznanil kršitev.
SOBOTA 21. 11. 2015

Ob 12:40 nas je občan iz Cvetkovc obvestil, da ima poškodovana vhodna vrata vikenda v Senešcih. Patrulja je na kraju ugotovila, da mu je nekdo iz neznanega vzroka zakuril predpražnik, kateri je nato posledično ožgal vrata.

Ob 13:40 je občanka na PP naznanila KD Grožnje po čl. 135/I KZ-1.

Ob 22.50 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi v naselju Savci.

NEDELJA 29. 11. 2015
Ob 04.24 uri smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Kogu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ne gre za vlom ampak za poškodovanje tuje stvari, saj je znana oseba poškodovala vhodna vrata ter lastnico oškodovala za 300 EUR. Sprejet je bil zapisnik za pregon kaznivega dejanja. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Ob 12.16 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Velike Nedelje. Patrulja je na kraju ugotovila, da je med izvenzakonskima partnerjema prišlo do verbalnega spora zaradi delitve premoženja. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 19:40 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na glavni cesti v naselju Obrež. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 21:30 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Koračice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala izven vozišča in trčila v drevo. Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o pravilih v cestnem prometu.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 23. 11. 2015:

– izvajamo aktivnosti glede povečanja ilegalnih migracij v R Slovenijo.
– ob rednem delu bomo izvajali kontrolo cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju kršitev s področja hitrosti, vožnje pod vplivom alkohola in pripetosti z varnostnim pasom.
– od 15. novembra, ko morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu zimsko opremo, policisti ob svojem rednem delu pri nadzoru cestnega prometa preverjamo tudi opremljenost vozil s predpisano zimsko opremo.

Pripravila:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir