Na pobudo domačinke Sonje Lubec in njenih somišljenikov je v petek in soboto v Senešcih stekla akcija zbiranja pomoči za družine, ki so v požaru v Veliki Nedelji v noči s torka na sredo ostale brez vsega.
»Zbirali smo predvsem hrano z daljšim rokom uporabe, reči za osebno higieno, oblačila, nabralo se je tudi nekaj pohištva«, je ob zaključku akcije povedala Sonja Lubec, ki meni, da je akcija bila zelo uspešna, saj so zbrali približno 680 kg hrane, 110 litrov mleka, 200 litrov olja, 200 komadov vložene hrane , 12 škatel reči za osebno higieno,nekaj pohištva, odeje, posteljnino….

Hrano, reči za osebno higieno, mleko, olje, konzervirano hrano in podobno so že predali prizadetim družinam. Oblačila in pohištvo ter vse kar je ostalo pa bodo predali Karitasu in Rdečemu križu.

»V imenu vseh družin, bi se rada zahvalila vsem in vsakemu posebej, ki ste na kakršenkoli način pomagali, da se je dobrodelna akcija lahko izpeljala. Hvala vsem članom PGD SENEŠCI, da so nam odstopili prostore gasilskega doma; njihovim članom, da so tako pridno pomagali pri sortiranju hrane in ostalih opravilih vse štiri dni zapored ter vsem ostalim prostovoljcem. Hvala vsem Prostovoljnim gasilskim društvom, ki so tudi zbirali hrano na zbirnih mestih in nato vse zbrano dostavili v Senešce. Hvala, draga Slovenija, hvala ljudem dobrega srca! Vi ste tisti, ki ste zraven podarjenega podarili našim nesrečnim družinam tudi košček svojega srca, kajti pomoč je prišla iz vseh koncev Slovenije. Hvala še enkrat v imenu prizadetih v požaru pri Veliki Nedelji«, je v zahvali vsem, ki so priskočili na pomoč, zapisala Sonja Lubec.

Naslovna fotografija: PGD Senešci