Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne 31. 1. 2018, do 7. ure, dne 1. 2. 2018, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 31. 1. 2018:
Ob 6:15 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti izven naselja Koračice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala izven vozišča in z vozilom trčila stanovanjsko hišo. Povzročiteljici je na kraju bil izdan plačilni nalog.

Ob 8:55 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil. Povzročitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog.

Ob 10:15 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Libanja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 15:10 uri smo bili na kraju kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari v naselju Pavlovski vrh. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec v vinogradu poškodoval dva betonska stebra. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20:35 uri smo na območju Središče ob Dravi preprečili nedovoljen presto čez državno mejo drž. Irana, katerega je patrulja izsledila na hrvaški strani pri začasni tehnični oviri. Omenjeni tujec je nameraval nedovoljeno prestopiti državno mejo. Tujca so prevzeli hrvaški varnostni organi.

Ob 20:36 uri smo bili napoteni v Mihalovce, kjer sta se med sabo sprla oče in hči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo le do verbalnega spora.

Ob 20:55 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti v naselju Koračice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 21:41 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Dobrava. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 1. 2. 2018:

– ob rednem delu bomo v cestnem prometu opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti, preverjali psihofizično stanje voznikov in opremljenost vozil z zimsko opremo.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir