Kulturno društvo Ivan Kaučič Ljutomer – Likovna sekcija Silvo Prelog v sodelovanju z Domom starejših občanov Rakičan, izpostava Dom starejših „ELIZABETA“ Sveti Jurij na Goričkem ( občina Rogašovci ) v soboto in nedeljo ( 26.in 27.maja) organizira 3.likovno kolonijo oziroma „Srečanje slikarjev Pomurja in Podravja“, ki bo v Domu starejših „ELIZABETA „ Sveti Jurij.
Kolonija bo potekala pod mentorstvom akademske slikarke Andreje Ružič, slikarji pa bodo ustvarjali na temo „Igra svetlobe“.
Zaenkrat je prijavljenih 22 slikarjev iz Maribora, Ptuja, Ormoža, Ljutomera, Radencev, Gornje Radgone, Lendave in Murske Sobote.
Gostitelji oziroma organizatorji bodo poskrbeli za prehrano, prostore in slikarska platna ter strokovno vodstvo, končno pa tudi za organizacijo postavitve in otvoritve razstave del ustvarjenih na koloniji, ki bo predvidoma v sredini junija. Bohumil Ripak, predsednik Likovne sekcije Silvo Prelog Ljutomer pravi, da je ta likovna kolonija pravzaprav nadaljevanje tovrstnih Likovnih kolonij, ki so včasih potekale v občini Sveti Tomaž:

Izjava Bohumil Ripak
KLIKNI spodaj:
Ripak_kolonija2012