V Središču ob Dravi je v soboto zvečer bila osrednja proslava ob 62. občinskem prazniku, ki ga občina praznuje v spomin na 11. april 1942, ko so v mariborskih zaporih bili ustreljeni štirje krajani.

Slavnostni govornik je bil župan Jurij Borko, ki je predstavil dosežke občine v minulem letu in načrte za naprej; kulturni program pa so pripravili učenci tamkajšnje osnovne šole. Kot običajno so na osrednji proslavi zaslužnim občanom podelili priznanja. Letos so občinska priznanja prejeli Janez Lukman, Mira Medik, Katja Volgemut, Alojzija Majcenovič, Vesna Žerjav in Danica Žerjav.
Posebno priznanje Občine Središče ob Dravi je prejel Pevski zbor Društva upokojencev Središče ob Dravi in sicer za 20 let delovanja.
Bronasto plaketo Občine Središče ob Dravi so letos namenili Branku Horvatu, za dolgoletno požrtvovalno delo v Lovski družini Središče ob Dravi.
Srebrno plaketo je prejel Branko Veselko, ki je gasilec že od mladih let.
Zlato plaketo Občine Središče ob Dravi pa je letos prejela Godba na pihala Središče ob Dravi, za 130 let neprekinjenega aktivnega dela, saj je bila ustanovljena že leta 1886. Godba je že od obstoja in še vedno nepogrešljiva na vseh pomembnejših prireditvah v kraju, veliko nastopajo tudi drugod po Sloveniji in v tujini. Zelo dobro obiskana pa sta njihova vsakoletna Martinov in Štefanov koncert.

(Naslovna slika: Foto Žalar)