Lista Gregorja Viranta:
Za boljšo Slovenijo

Na LISTI GREGORJA VIRANTA za 2.volilni okraj kandidira TANJA KOSI, Ormožanka, rojena leta 1981, doktorica ekonomskih znanosti, zaposlena kot asistentka na Univerzi na Primorskem.

Na volitve se podajamo, ker menimo, da je treba državo upravljati profesionalno in učinkovito. Dovolj nam je delitev, za prepire je škoda energije. Potrebovali jo bomo za delo, za reševanje problemov. Ključ do boljše Slovenije je v znanju in sodelovanju, pravi dr. Gregor Virant.
Pripadniki Liste so trdno prepričani, da lahko Slovenijo na pravo pot vrneta znanje in sodelovanje. Upravljanje države je namreč treba zaupati ljudem z vrhunskim znanjem in sposobnostmi, najboljšim, kar jih premoremo. Potrebno pa bo tudi veliko sodelovanja in dialoga. V naslednjem obdobju si v Sloveniji ne bomo smeli privoščiti, da bi izgubljali čas in energijo za prepire – usmeriti ju moramo v delo, v projekte, ki bodo prinesli nov zagon in optimizem. S tem je povezana tudi ključna obljuba pripadnikov LISTE GREGORJA VIRANTA. Na volitve se podajajo z željo, da bi vnesli v politični prostor čim več pozitivne energije, znanja in sodelovanja. V politični prostor želijo vnesti zmernost, strpnost in sodelovanje.

Ugrabljeno državo bodo vrnili ljudem, obljubljajo. Državo želijo upravljati za ljudi, za vse državljanke in državljane, in sicer na etičen, pravičen, domoljuben, okolju prijazen, učinkovit, gospodaren in sočuten način. Brez popuščanja bodo uveljavili enako obravnavo vseh pred zakonom.

Na volitve se podajajo s ciljem, da dosežejo relativno večino. Zavedajo se, sicer, da bo glede na kratek čas, ki jim je bil na voljo za priprave, to izjemno težko. Če pa jim uspe, bodo sestavili koalicijo, ki bo sposobna delovati enotno za uresničenje skupnih programskih načel. Če jim ne uspe, bodo ponudili konstruktivno sodelovanje vsakomur, ki bo predan enakim načelom kot so jim predani pripadniki Liste Gregorja Viranta.