Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne 5. 10. 2017, do 7. ure, dne 6. 10. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 5. 10. 2017:
O6:00 uri smo na območju PP Ptuj opravili hišno preiskavo, kjer smo mlajši ženski zasegli več zelenik sadik, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Po prejeti analizi sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Ob 09:00 smo bili obveščeni o tatvini treh kardanskih gredi na območju naselja Šalovci ter zatem še o tatvini kardanske gredi na območju naselja Pavlovci.

Ob 14.40 smo na Ptujski cesti v Ormožu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom ter vožnje pod vplivom alkohola trčil v drugi osebni avtomobil ter s kraja odpeljal. Povzročitelj je bil izsleden na območju naselja Lešnica kjer mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 18.10 uri so policisti izsledili voznika osebnega avtomobila, ki je povzročil prometno nesrečo 4.10.2017 ob 1.30 uri v naselju Podgorci ter odpeljal s kraja nesreče. Opravljen je bil ogled vozila ter povzročitelju predočen prekršek. Zoper njega sledi ustrezni ukrep.

Napoved aktivnosti za vikend:
– v času od 2. 10. do vključno 15. 10. 2017 bomo policisti izvajali poostrene aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti pešcev v cestnem prometu ter ob rednem delu izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in preizkuse alkoholiziranosti pri udeležencih v cestnem prometu;

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir