Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne
26. 9. 2017, do 7. ure dne 27. 9. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 26. 9. 2017:

Ob 8.12 uri smo na dveh različnih gradbiščih v okolici Ormoža ugotovili, da 3 tujci opravljajo delo brez ustrezne dokumentacije. Obvestili smo FURS, kateri so prevzeli postopke in bodo delodajalce in delavce ustrezno sankcionirali.

Ob 8.30 smo v gozdu ob Središču ob Dravi imeli postopek z državljanom Hrvaške, kateri je peš ilegalno prestopil državno mejo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 8.37 smo v Ormožu obravnavali poškodbo parkiranega osebnega avtomobila.

Ob 9.15 je na Policijski postaji oškodovanec podal predlog za pregon kaznivega dejanja Goljufije.

Ob 14.25 smo bili obveščeni o požaru v Malem Brebrovniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zagorelo v stanovanju in sicer se je zaradi vročine v kaminu vžgal papir ob kaminu. Gasilci PGD Ivanjkovci in Miklavž pri Ormožu so uspešno pogasili ogenj, poškodovanih ni bilo, je pa nastala materialna škoda.

Ob 16.00 smo bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v Ormožu. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj stoječ osebni avtomobil, katerega je nato odbilo v pred njim stoječ osebni avtomobil. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 16.09 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Mihovcih pri Veliki Nedelji. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila trčila v pešca, kateri je prečkal cesto po prehodu za pešce. Pešec je pri tem bil lažje telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom prepeljan v SB Ptuj. Voznici osebnega avtomobila je bil izdan plačilni nalog.
Ob 6:54 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Podgorci. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za sredo dne 27. 9. 2017:

– Ob rednem delu bodo policisti izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in preizkuse alkoholiziranosti pri udeležencih v cestnem prometu;

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir