Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 4. 10. 2019, do 7:00 ure dne 7. 10. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 4. 10. 2019

Ob 9:10 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Vičanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu.

Ob 9:20 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek parkirnem prostoru v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil pravilno parkiran osebni avtomobil. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 10.15 uri smo na policijski postaji sprejeli ustno kazensko ovadbo zoper znano osebo, zaradi suma goljufije. V mesecu avgustu je znani moški z lažnim prikazovanjem od oškodovanke sprejel 150,00 EUR z obljubo velikega donosa oz. zaslužka na podlagi trgovanja z valutami rast/padec dolarja ter posledično mesečni zaslužek na podlagi provizije.

Prav tako je bilo ugotovljeno, da je isti moški na širšem območju policijske postaje Ormož poskušal ogoljufati še druge osebe. V zvezi tega vsem morebitnim oškodovancem predlagamo, da se oglasijo na PP Ormož in zoper osebo podajo ovadbo.

SOBOTA 5. 10. 2019

Ob 14:35 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Hardek, na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik poškodoval cevno zaščito objekta. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 22:30 smo na regionalni cesti v naselju Žerovinci kontrolirali voznico osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je voznica začetnica vozila pod vplivom alkohola (0,18 mg/l), začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

NEDELJA 6. 10. 2019

Ob 09:40 smo v naselju Lahonci obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v psa. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu.

Ob 19:12 smo v naselju Rakovci obravnavali prometni dogodek, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 7. 10. 2019:

– Do 13.10.2019 izvajamo aktivnosti za večjo varnost peščev.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel).

PRIPRAVILA:
Tomi Cvetko, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir