Že dober mesec v Ormožu deluje Mrežni podjetniški inkubator, ki ima zaenkrat inkubirani dve podjetji. Še dve podjetniški ideji pa sta trenutno v postopku. V ormoškem podjetniškem inkubatorju imajo 500 kvadratnih metrov prostora, kjer bi lahko bilo tudi do 30 inkubirancev, je povedal Zlatko Zadravec direktor Javne razvojne agencije v Ormožu, ki obenem opravlja tudi funkcijo direktorja inkubatorja ter poudaril, da inkubator v smeri pospeševanja gospodarstva na Ormoškem daje veliko možnosti:

PRISLUHNI IZJAVI:
Zlatko Zadravec -KLIKNI TUKAJ

Delovanje podjetniškeka inkubatorja v Ormožu, ki je letos z ustanovnm kapitalom stal 22.000 EUR, financirata občini Ormož in Središče ob Dravi. Med ugodnostmi, ki jih inkubirancem inkubator ponuja je tudi ugodna cena najema poslovnih protorov. Prvo leto ta znaša le 20 odstotkov od tržne cene, to je 1,65 EURa za kvadratni meter.

Ustanovitelji so delovanje in namen Mrežnega podjetniškega inkubatorja predstavili na tiskovni konferenci.(Z leve proti desni: IVAN BABIČ-predsednik OOZ Ormož, IVAN KUKOVEC-podjetnik; ALOJZ SOK-župan občine Ormož, mag.KARMEN ŠTUMBERGER-vodja oddelka za gospodarstvo; JURIJ BORKO-župan občine Središče ob Dravi in ZLATKO ZADRAVEC-direktor Javne razvojne agencije in direktor MPI Ormož (FOTO:Karolina Putarek)