Iz vsebine:
V smislu slogana SKUPAJ ZA ZDRAVJE so na Gimnaziji Ormož v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Ormož in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje – območna enota Maribor minuli torek organizirali predstavitev preventivnih zdravstvenih programov, ki jih v skrbi za zdravje državljanov izvaja Slovenija. Predstavitev je bila namenjena tako otrokom iz vrtca, kot osnovnošolcem in dijakom, z namenom, da skrbi za zdravje več pozornosti posvetijo prej kot bi morda bilo že prepozno:

2. V okviru projekta, ki nosi naslov Prostor ukrajinsko- slovenskega prijateljstva, ki ga Ormoška knjižnica izvaja skupaj z regijskim oddelkom ukrajinske knjižničarske zveze v Ternopilu v Ukrajini, je Društvo Kmečkih žena Kog, ne dolgo nazaj pripravilo Kulinarično delavnico. Delavnic se je skupaj z domačinkami udeležilo 10 ukrajinskih žena, ki čas vojne vihre v svoji domovini preživljajo v Ormožu:

3. Pred kratkim so v Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož odprli spominsko razstavo likovnih del znane ormoške slikarke in osnovnošolske učiteljice VIDE RAJH. Razstavo so pripravili Knjižnica in člani Likovno kulturnega društva LIKUDO Ormož, ter jo naslovili: POT SKOZI ŽIVLJENJE – VIDINE SLEDI. Razstavo si lahko ogledate vsak dan v okviru delovnega časa knjižnice:

4. NA PETIH TEKMAH 14. KROGA PTUJSKE SUPERLIGE JE PADEL REKORD PO ŠTEVILU DOSEŽENIH ZADETKOV NA KROG. USPEŠNA STA BILA TUDI NAŠA PREDSTAVNIKA ORMOŽ IN SREDIŠČE, KI STA ZABELEŽILA TRI NOVE TOČKE PO ZMAGAH NAD BUKOVCI IN MARKOVCI…