Danes se najprej odpravljamo na Ljudsko univerzo v Ormožu, kjer novo leto prinaša tudi nekaj novosti. Seveda, poleg vse ostale ponudbe, ki jo ormoška Ljudska univerza ponuja sicer.
Tudi na vrata KS ORMOŽ smo potrkali. Tudi v Krajevni skupnosti imajo v novem letu kar nekaj načrtov. Še vedno bodo največ vlagali v ureditev Doma kulture.
Ormoška Gimnazija je ena izmed gimnazij, na katerih je Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport predlagalo znižanje vpisnih mest. Kronologijo dogodkov okrog tega sklepa Ministrstva in kaj to pomeni za Ormoško gimnazijo nam je predstavila ravnateljica profesorica Blanka Erhartič.
Aktivnosti v okviru državnega programa SVIT, ki jih izvajajo v ormoškem zdravstvenem domu so cenjene tudi v državnem merilu. Tako so priznanja s strani Inštituta za varovanje zdravja, ki ga je prejela zdravnica Roberta Ranteš Vincek bili izjemno veseli.
LOVSKI KRST pomeni sprejem novincev v lovsko bratovščino, kar je ostanek srednjeveškega obreda – poviteženja. Potem, ko je novinec prestal pripravništvo, ki poteka pod budnim očesom mentorja, sledi še lovski krst, ki pomeni vstop v „zeleno bratovščino“. Zraven smo bili na „lovskem krstu“ v Lovski družini Velika Nedelja.
Sledijo minute za ljubitelje športa: V tikratni oddaji jih namenjamo malemu nogometu, rokometu in strelstvu.

Na programu KTV ORMOŽ bo oddaja nocoj (četrtek )ob 21.00 uri, v petek ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Ogledate si jo lahko v okviru programa PETV PTUJ in SIP TV, in v nedeljo ob 14.00 uri na programu TELE M.
Ali pa na tej spletni strani, pod “oddaje”.