Javne razvojna agencija Ormož in Društvo vinogradnikov Ljutomersko – Ormoških goric sta danes popoldne objavila rezultate ocenjenih vin na TURNIRJU MLADEGA VINA in rezultate ocenjevanja vin za „NAJ ŠPRICAR“, ki je potekalo v soboto v gostišču Brenholc na Jeruzalemu.
19-članska komisija, ki ji je predsedoval enolog Matija Kociper je bila sestavljena iz
8 (osmih) strokovnjakov in 11 (enajstih) potrošnikov oziroma poznavalcev.

Ocenili so 31 vrst mladega vina, med katerimi je najboljšo oceno dobilo vino Traminec iz kleti P&F Jeruzalem.
Med 15 vrstami vin v konkurenci za „naj špricar“, je strokovna komisija najbolje ocenila vino Haložan iz Ptujske kleti, komisija potrošnikov pa Zvrst Leskovar vinogradnika Igorja Leskovarja.

Najbolje ocenjeni vini iz obeh komisij, ki prihajata iz podokoliša Ljutomer Ormož, bosta edini vini, ki se bosta točili v prireditvenem šotoru Martinovanja Ormož 2013. To pa bo Zvrst Leskovar, ki ga je komisija potrošnikov postavila na PRVO mesto, strokovna komisija pa na ČETRTO mesto – za Haložanom, Janževcem in Konjičanom. Na PETEM mestu je pristal LJUTOMERČAN, ki bo torej drugo vino, ki se bo točilo na Martinovanju v Ormožu.

Svečana podelitev priznanj najboljšim pridelovalcem vin za „naj špricar“ in priznanja najboljšim s turnirja mladih vin bo 8. novembra, ko se v Ormožu tudi uradno pričenja Martinovanje.