V prostorih Mladinskega centra Ormož bo jutri, v torek, 29.oktobra ob 17.15 uri predavanje z naslovom „Kult lepote skozi čas in vpliv medijev na samopodobo“. Predavala bo Andreja Ternar, unv.dipl.ekonomistka, specialistka andragoginja. “Živimo v obdobju poplave informacij in diktature medijev. Mediji vplivajo na naše razmišljanje in zaznavo sveta. Posebno pozornost posvečajo oblikovanju nerealnega lepotnega ideala, ki nam kroji zavest o sebi in ruši samopodobo. Posamezniki z nizko samozavestjo in popačeno samopodobo so lahek plen oglaševalcev in zelo dovzetni za bolezni, povezane z motnjami hranjenja. Še vse do leta 1995 je – recimo – na otoku Fidži bil tradicionalni kompliment: „Lepo si se zredila“. Besede kalorija niso poznali in suhost je bila znak bolezni”, malo za pokušino organizatorji predstavljajo vsebino predavanja.
Predavanje je brezplačno. Sočasno s predavanjem pa bo v knjižnici Franca Ksavra Meška potekala ustvarjalna pravljično ustvarjalna delavnica „Čarovnica Cilka peče torto“, ki jo pripravljajo dijakinje gimnazije Ormož in bodo v času predavanja v Mladinskem centru poskrbele za otroke mamic, ki bi se brezskrbno želele udeležiti predavanja.

Naslovna fotografija: Delo.si (Avtor: Marijan Zlobec z razstave fotografij Andreasa H. Bitesnicha v ljubljanski Galeriji)