Minuli dnevi so več ali manj potekali v znamenju spomina na mrtve. Osrednja komemoracija v Ormožu je potekala pred gradom pri spomeniku žrtvam vojne, prisluhnili boste lahko govorniku županu občine Ormož Alojzu Soku.
V ormoški občini imamo sedem pokopališč, ki so v času okrog Dneva spomina na mrtve še posebej lepo zacvetela. Večina jih ima dolgo zgodovino; vsaj v Ormožu se najde veliko spomenikov častitljive starost, ki ostajajo pričevalci življenja na Ormoškem, pravi etnologinja Nevenka Korpič, vodja ormoške enote Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož.
Glede na zanimivo ponudbo aktivnosti, ki so jih v ormoškem mladinskem centru pripravili v času minulih krompirjevih počitnic, si nismo mogli kaj, da ne bi šli pogledat. Mlade ustvarjalce smo ujeli pri pripravah na noč čarovnic:
V okviru projekta medgeneracijsko učenje sta Ljudska univerza Ormož in center za medgenaracijsko učenje pripravila delavnice, ki so jih naslovili „Mala pekarna“. Gostiteljica dogodka je bila OŠ Stanka Vraza, zbrani so pekli mafine…
Območna izpostava JSKD ORMOŽ je organizator letošnje regijske likovne razstave na kateri se predstavljajo likovni ustvarjalci Območnih izpostav JSKD Ormož, Ptuj, Lenart in Slovenska Bistrica. Razstava je dobila tudi nov atraktiven razstavni prostor v prvem nadstropju ormoškega gradu boste videli v prispevku. Barbara Podgorelec iz OI JSKD ORMOŽ bo med drugim povedala, kaj razstava prinaša in kdo so razstavljalci…

Vabljeni k ogledu oddaje nocoj ob 20.05 uri, lahko pa si ogledate tudi katero izmed ponovitev v naslednjih dneh. Oddaja je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PetV, v nedeljo ob 14.45 uri pa si jo lahko ogledate tudi na programu TELE M, ali pa na tej spletni strani pod “oodaje”.