Iz vsebine:

Ormoški župan Alojz Sok na redno sejo občinskega sveta, ki bo v ponedeljek ne bo uvrstil sprememb Odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč in merilih za odmero komunalnega prispevka za območje občine Ormož, ki jih predlaga Svetniški klub Stranke Mira Cerarja. Svoje stališče je pojasnil na novinarski konferenci nekaj dni pozneje:
Predloga sprememb odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč in merilih za odmero komunalnega prispevka za območje občine Ormož tako na prihodnji seji še ne bo, verjetno pa se bo o njem razpravljalo na januarski seji. Prihodnja seja bo v ponedeljek in na dnevnem redu bo 17 točk.
Knjižnica Franca Ksavra Meška bo zaradi selitve na novo lokacijo zaprta od 05.januarja do 10.februarja. Načrt za selitev je pripravljen, zaradi lažjega dela pa uporabnike naprošajo, da si pred selitvijo sposodijo čim več gradiva in tako olajšajo postopek selitve…
Sicer pa prihaja čas praznikov in čas obdarovanj. Veliko zanimivih reči se najde tudi v prostorih ormoškega TICa v gradu. In naj vam naslednji prispevek služi kot namig za malenkost s katero boste lahko razveselili svoje najdražje.
Zgodovinsko društvo Ormož je v sodelovanju z ormoško enoto Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož minuli teden pripravilo simpozij ob 100-letnici začetka PRVE svetovne vojne. Razen simpozija so v avli občinske zgradbe pripravili tudi razstavo.
Kar se tiče razstav v Ormožu, pa še vedno na svoj račun lahko pridejo ljubitelji likovnih razstav. V Grajski prostorih sta še vedno na ogled razstava likovnih del varovancev Zavoda Marijana Borštnarja Dornava, in razstava likovnih del, ki so nastala na likovni kolonoji na Maleku.
Plesalke in plesalci Folklorne skupine Podgorci so pred kratkim pripravili letni koncert, ki so ga naslovili Pride čas. V Kulturnem domu v Podgorcih se je tako tudi tokrat pelo in plesalo – kot, da bi se ustavil čas…
Z odra Kulturnega doma v Podgorcih pa se na kratko odpravljamo še med športnike, natančneje med rokometaše.

Vabimo vas, da si oglado ogledate nocoj ob 20.05 uri, ali pa katero od ponovitev v prihodnjih dneh!

Naslovna Fotografija: Darila (arhiv TICa)