Čeprav se je zdelo še zelo daleč, pa je begunska kriza in vse kar spada zraven, dosegla tudi slovenske meje, tudi mednarodni mejni prehod v Središču ob Dravi. Situacije se spreminjajo iz ure v uro. Zraven smo bili na prihodu vlaka s tisoč dvesto in več begunci, v Središču ob Dravi:
Gasilska zveza (GZ) ORMOŽ je minuli teden imela novinarsko konferenco, kjer sta predsednik : Dejan Jurkovič in tajnica Marta Žnidarič predstavila enoletno delo GZ ORMOŽ, obvestila pa sta tudi, da se bo spomladi v Ormožu začela gradnja gasilskega vadbenega centra:
Med pomembnimi dogodki v minulih dneh pa je bila tudi slavnostna otvoritev kanalizacije in čistilne naprave v občini Središče ob Dravi. Gre za največjo investicijo, ki so jih doslej izvajali v tej mladi obmejni občini in je bila delno financirana iz Kohezijskega sklada Evropske unije. Investicija je znašala nekaj več kot 8,6 milijonov evrov.
Ljudska univerza Ormož je konec septembra skupaj s partnerjema Pučkim otvorenim učilištem Varaždin in Ljudsko univerzo Ptuj v okviru projekta EVROPA ZA DRŽAVLJANE izvedla druženje in obisk Varaždina, z namenom obnoviti stare in stkati nove vezi sodelovanja. V spomin na dogodek so v avli občinske zgradbe pripravili razstavo:
Med zanimivimi dogodki minuli teden je bilo tudi predavanje z naslovom SORTE NAŠIH BABIC, ki ga je v sodelovanju z Aktivom kmečkih žena Ormož organizirala skupina “Prleški vrt”. Po predavanju je potekala še jesensko zelemenjava, kjer je bilo možno izmenjati semena, sadike, pridelke, recepte, izkušnje in navdihe z domačega vrta:
Iz Prleškega vrta pa se odpravljamo še na Prleški večer, ki je minulo soboto potekal na Turistični kmetiji Hlebec na Kogu. Pisateljica Helena Srnec je predstavila svojo knjigo PRLEŠKA DUŠA, kantavtor Tadej Vesenjak je zapel nekaj svojih prleških pesmi, vmes pa je bilo slišati še nekaj pesmi prleškega pesnika Marka Kočarja. Kaj bi si človek sploh še lahko želel lepšega, če vemo, da Hlebčevi na mizo prinesejo prleške jedi in natočijo prleško kapljico …..
V nadaljevanju pa med prleške športnike: Bili smo na rokometni tekmi med Jeruzalem Ormožem, in Škofjo Loko, kjer so Ormožani dosegli svojo peto zmago in si z Gorenjem delijo visoko drugo mesto. Sobotni dan smo preživeli v družbi mladih rokometašev Jeruzalem Ormoža, Velike Nedelja in Celje, tako, da je veliko povedati. Bili pa smo tudi na nogometni tekmi med ORMOŽ – APAČE, kjer so Ormožani doživeli nepričakovan poraz…. VABLJENI K OGLEDU ODDAJE NOCOJ OB 20.URI.