Predstavniki kriznega štaba v občini Ormož z županom Danijelom Vrbnjakom, so se danes dopoldne sestali z direktorjem Psihiatrične bolnišnice Ormož Andražem Jaklom, saj bi naj v prostore Psihiatrične bolnišnice Ormož namestili okrog 40 stanovalcev iz Doma starejših občanov Ljutomer. V bolnišnici se trenutno nahaja 35 bolnikov, ki so nameščeni v pritličju bolnišnične zgradbe, tako bi stanovalce namestili v prvo nadstropje, ki je trenutno prazno. Kot je povedal direktor bolnišnice Andraž Jakelj, bolnišnica pomoči ne bo odrekla in jih je pripravljena sprejeti. Res pa je, kot je še dodal Jakelj, da zaenkrat z Ministrstva še niso prejeli nobenega povpraševanja.

Župan Danijel Vrbnjak je seveda, v dilemi, prav tako vsi ostali člani kriznega štaba. “Ne, da ne bi želeli pomagati sosednji občini, gre zato, da je treba zaščititi prebivalce občine Ormož”, je bil tudi zaključek današnjega kriznega sestanka.

Izjavam župana Danijela Vrbnjaka in direktorja Psihiatrične bolnišnice Ormož Andraža Jakelj, boste na sporedu KTV ORMOŽ, lahko prisluhnili ob 12.30 in ob 20.uri (ponovitve bodo še jutri ob 10.in 16.uri)