V PRVI podopustniški oddaji UTRIP ORMOŽA se najprej odpravljamo na KOG, kjer je v okviru tamkajšnjih DNEVOV TURIZMA bila tudi otvoritev obnovljenih prostorov Košarkine hiše in odprtje razstave “Kogovski pogrinjki. Višek poletnih dogajanj v Ormožu, pa je gotovo bil Ormoški festival aktivnih klubov – OFAK. Seveda smo obiskali tudi atraktivno OFAKAFANO, ki je reden spremljevalec dogajanj v času festivala. Sicer pa se je v času letošnjega poletja nasploh v Ormožu veliko dogajalo, za VSE okuse in vse generacije. MLADINSKI CENTER ORMOŽ je – med drugim – organiziral plesne delavnice hip – hopa. Zraven zaključek, ki je potekal na grajskem dvorišču.
Gimnazija Ormož je letos imela 21 maturantov. Na sto odstotni uspeh so zelo ponosni. Tako, da je prav, da se spomnimo tudi na priložnosten sprejem, ki jih je zanje pripravil ormoški župan.

Kljub dolgemu vročemu poletju pa niso počivali niti politiki. Pred kratkim se je namreč v Ormož preselil Pokrajinski odbor stranke DeSUS Ptuj-Ormož. Svoje domovanje ima odslej v Domu upokojencev v ulici Dr.Hrovata v Ormož.
Zanimivo pa je v začetku avgusta bilo tudi na Hajdlu , kjer so svoji zlati specialni olimpijki VANJI ZELENIK ob vrnitvi iz svetovne Specialne olimpiade v Los Angelesu pripravili prav poseben sprejem, kjer ni manjkalo niti solz sreče.
Tako je poletje je bilo pestro tudi na športnem področju. Med največjimi dogodki še vedno odmeva osvojena srebrna medalja SEDMIH Ormožanov na olimpijskem festivali evropske mladine v Gruziji. Obiskali pa smo tudi ormoške nogometaše in se pogovarjali s trenerjem Dragom Posavcem in kapetanom Matjažem Hriberškom.
Vabljeni k ogledu oddaje nocoj (četrtek) ob 20.00 uri na programu KTV ORMOŽ, (v omrežjih Teleing, Telekom – Siol).

Ponovitev oddaje bo v petek ob 10. in 16.00 uri ter v nedeljo ob 11.00 uri.

Oddaja pa je vidna tudi v okviru programov SIP TV in PeTV ter v nedeljo ob 11.55 uri na programu TELEVIZIJE MARIBOR (TELE M).

Na sliki: Tamara Jurkovič – voditeljica oddaje