Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne
19. 8. 2015, do 7. ure dne 20. 8. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


SREDA 19. 8. 2015

Ob 7:00 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Do kršitve je prišlo med vožnjo z avtobusom na relaciji Maribor-Pavlovci in sicer je sodelavec sodelavca s pestjo udaril po obrazu in mu prizadejal podplutbo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po členu 6/2 ZJRM-1.

Ob 7:00 smo bili obveščeni o prometni nesreči – dogodku na lokalni cesti v naselju Hardek. Voznik traktorja je med vožnjo zaradi zdravstvenih težav, zavil in trčil v ograjni steber na vhodu v podjetje ter pri tem poškodoval tam parkiran osebni avtomobil zaposlene delavke. Na kraju je bila ekipa NMP iz ZD Ormož, katera je traktorista z reševalnim vozilom odpeljala v UKC MB. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom, iz neregistriranega traktorja smo proti potrdilu odvzeli reg. tablico, ki bo poslana na pristojno UE, traktoristu pa bo vročen plačilni nalog.

Ob 8:34 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti v Rakovcih. Udeležena sta bila osebni in tovorni avtomobil. Zaradi nepravilnega srečanja je bil na kraju obema voznikoma izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih v cestnem prometu.

Ob 19:24 uri smo na Policijski postaji opravili ogled poškodbe na osebnem avtomobilu, katero je bilo parkirano v Ormožu. Patrulja zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

Ob 21:15 smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije in udeležbo divjadi, ki se je zgodila v Pavlovcih.


Aktivnosti za četrtek, dne 20. 8. 2015:

v času od 17. 8. 2015 do 30. 8. 2015 poteka poostren nadzor cestnega prometa »SPEED«;
med 7:00 in 14:00 uro bo potekal poostren nadzor cestnega prometa po hitrosti;
ob rednem delu bomo opravljali v cestnem prometu meritve hitrosti z laserskim merilnikom in preverjali psihofizično stanje udeležencev v cestnem prometu.

PRIPRAVIL:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir